Simptomi trudnoće

Simptomi trudnoćeZnate li koji su sve simptomi koji ukazuju na trudnoću? Naravno, ima ih više - a mi smo se potrudili da ih sakupimo skoro sve - Među nabrojanim simptomima su čak i oni najraniji simptomi koje većina vas gotovo da niti neće uočiti.

Zapamtite... kada ste u nedoumici oko ranih simptoma trudnoće, napravite kućni test na trudnoću - on će vam sigurno otkloniti sumnju. Kako bi bili u potpunosti sigurni, uvijek se preporuča da napravite i krvni test na trudnoću kojeg možete napraviti u bilo kojem laboratoriju ili kod svog liječnika.

Na idućim ćemo stranicama opisati najčešće rane simptome trudnoće. Međutim, ovi simptomi trudnoće neće biti isti za svaku ženu. U stvari, čak i ukoliko gledamo simptome trudnoće samo za vas, simptomi koje ćete osjećati tijekom jedne trudnoće mogu se razlikovati od simptoma koje ćete osjećati u drugoj trudnoći. Simptomi trudnoće također mogu varirati svojim intenzitetom, učestalošću ali i trajanjem. Držite na umu da mnogi simptomi trudnoće se mogu vrlo lako zamijeniti s predmenstrualnim simptomima.

Ukoliko ne pokušavate zatrudniti, može vam se činiti da vam dolazi termin iduće mjesečnice, dok bi stvarni proces u vama zapravo bio početak stvaranja novoga života - trudnoće. S druge strane, ukoliko pokušavate zatrudniti, može vas izluditi činjenica da osjećate rane simptome trudnoće a na kraju ispadne da se tu zapravo radilo o predmenstrualnim simptomima. O svakom slučaju, ostanite smireni, bez stresa, jer to samo može otežati toliko željenu trudnoću.

Tijekom trudnoće, možete osjetiti cijelu lepezu različitih fizičkih ali i emocionalnih promjena. Vjerojatno ćete osjetiti većinu ako ne i sve simptome trudnoće koje ćemo tu navesti. Iako se svi ovi simptomi smatraju kao rani simptomi trudnoće, njihov redoslijed pojavljivanja ne mora biti kao što je to ovdje navedeno.

Popis simptoma trudnoće