Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Najbolje poze u seksu za povećati šansu za začeće

Najbolje poze u seksu za povećati šansu za začeće

Ako ste spremni za proširenje obitelji sigurno se pitate koja je najbolja poza za ostvariti začeće čim prije. Jedno je sigurno ne postoje "pogrešna" poza, ali postoji nekoliko položaja koji povećavaju vjerojatnost susreta spermija s jajnom stanicom.

Ako ste spremni za proširenje obitelji sigurno se pitate koja je najbolja poza za ostvariti začeće čim prije. Jedno je sigurno ne postoje "pogrešna" poza, ali postoji nekoliko položaja koji povećavaju vjerojatnost susreta spermija s jajnom stanicom.

Znanstvenici još nemaju sigurne dokaze koja poza je najbolja ali uzimajuć u obzir ono ponešto što znamo iz fizike nemate što izgubiti.

Prije nego li krenete u ostvarenje svog cilja važno je da tijelo oba partnera bude u što boljoj formi; da BMI indeks tjelesne mase bude što bliže idealnom, da unosite dovoljnu količinu folne kiseline koja je prijeko potrebna za pravilan rast i razvoj bebe i da smanjite nezdrave navike.

Nakon što ste tjelesno spremni za začeće ono što je jako važno je  prepoznati simptome ovulacije da znate kada ovulirate.

Ovulacija najčešće nastupa oko sredine ciklusa obično pet dana prije ovulacije i 24 sata nakon toga su vam plodni dani.

 

Najbolji položaji tijela prilikom spolnog odnosa koji povećava šansu za začeće

Nitko vam sa sigurnošću ne može reći koje je položaj najbolji, ali neki ipak povećavaju vjerojatnost susreta spermija s jajnom stanicom.

 

Misionarski položaj

Ovo je ujedno i najpopularniji položaj za one koji planiraju ostvariti trudnoću. U ovoj pozi gravitacija vam pomaže da spermiji lakše dođu do grlića maternice, te za još bolju učinkovitost možete staviti jastuk ispod stražnjice, što može dati još povoljniji kut za spermije.

 

Doggie style

Svaki položaj koji omogućava duboku penetraciju može pomoći spermi da dođe što je moguće bliže grliću maternice i može povećati šansu za začećem.

 

Noge na ramenima

Ovo je položaj u kojem žena drži noge na partnerova ramena tijekom snošaja, ovaj položaj omogućuje spermi da dođe što bliže grliću maternice, a istovremeno ima prednost gravitacije.

 

Obrnuta kaubojka

Jedna od pet žena ima nagnutu, odnosno retrovertiranu maternicu, a ako ste vi među njima, ovo bi mogao biti najbolji položaj za začeće. Ovdje žena sjedi na svom partneru okrenuta od njega, pružajući jedinstven kut ulaska. Velike su šanse da ne znate imate li retrovertiranu maternicu, pa zašto ne biste ipak isprobali ovaj položaj za svaki slučaj.

 

Ulazak straga

Žena leži na trbuhu, a muškarac joj ulazi s leđa. Prema studiji ovaj duboki položaj može pomoći da penis dopre dublje u vaginalni otvor od misionarskog položaja.

 

Položaj kolica

Ovo je jedna malo smjelija poza u kojoj žena zauzima položaj kao da će biti kolica - ruke na podu ili krevetu (možete probati i na laktovima). Muškarac drži ženine noge i postavlja svoja bedra između njezinih, ulazeći straga, što omogućuje duboku penetraciju koja može dovesti spermije bliže jajnoj stanici.

 

Iako niti edan položaj ne jamči začeće važno je da se prepustite i uživate, a vjerujemo da će se iz užitka izroditi nešto lijepo.