Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Mučnina

Mučnina
Milan Ilic Photographer

Mučnina je rani simptom trudnoće koji najčešće nastupa mjesec dana nakon što je trudnoća započela a normalizira se do početka drugom trimestra.

Jedan od simptoma trudnoće su i pretjerana gadljivost, mučnina ili povraćanje a mogu vas iznenaditi u trenutku kad ih najmanje očekujete. Ovi rani simptomi trudnoće mogu se pojaviti u prvom tjednu trudnoće. Mnoge žene doživljavaju mučninu ujutro za vrijeme jutranje kave i/ili doručka - poznata i kao jutarnja mučnina. Ostale žene mučninu mogu primijetiti u popodnevnim ili večernjim satima. Neke se žene osjećaju nelagodno cijeli dan.

 

Ovaj simptom trudnoće često možete pobijediti tako da jedete manje (količinski), česte obroke. Mnoge žene kažu da im pomažu slani krekeri i mlijeko. Mučnina je rani simptom trudnoće koji najčešće nastupa mjesec dana nakon što je trudnoća započela a normalizira se do početka drugog trimestra.

Popis svih simptoma trudnoće ››