Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Povećani apetit ili odbojnost prema hrani

Povećani apetit ili odbojnost prema hrani
Studio Lucky

Uzimamanje prenatalnih vitamina i kapsula čistog ribljeg ulja mogu olakšati neke žudnje i spriječiti pretjerano debljanje u trudnoći.

Žudnja za određenom hranom koju možda čak i niste često jeli prije trudnoće, ili možda čak i neobične kombinacije namirnica, poznati su simptomi trudnoće. Na primjer, jedna žena je rekla da je tijekom trudnoće žudila za komadićem tople pite od breskvi prelivene sladoledom od vanilije, i to se žudnja najčešće javljala u kasnim noćnim satima! Druga je žudila za maslinama! Svatko ima smiješnu priču o žudnji za određenom hranom tijekom trudnoće.

 

Uzimamanje prenatalnih vitamina i kapsula čistog ribljeg ulja mogu olakšati neke žudnje i spriječiti pretjerano debljanje u trudnoći... Naravno, prenatalne vitamine i riblje ulje često i sam liječnik preporučuje za zdravlje vaše bebe.

Manje poznati, ali jednako česti simptom trudnoće je i odbojnost prema određenoj namirnici. Možda ćete otkriti da neke namirnice koje ste prethodno obožavali više nisu tako ukusne. Jedna nam je žena rekla da je uvijek obožavala pizzu, ali je nije podnosila tijekom trudnoće. Mučnina joj se javljala čim bi namirisala pizzu. Ovaj se problem kod nekih žena može pojaviti i ubrzo nestati, dok se kod nekih može zadržati i tijekom cijele trudnoće.

Popis svih simptoma trudnoće ››