Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja Internet portala MaminaMaza i pridruženih web stranica.

Upotrebljavajući web stranice www.maminamaza.com (u daljnjem tekstu MaminaMaza) dajete svoj pristanak na poštivanje odredbi ovog ugovora o navedenim uvjetima uporabe. Ako se s istima ne slažete, molimo Vas da ne koristite Internetski portal MaminaMaza.

Ograničenja u upotrebi materijala

Materijali na web stranicama portala MaminaMaza zaštićeno su autorsko pravo portala MaminaMaza ili drugih pravnih ili fizičkih osoba. Tekstovi, grafike, baze podataka, programski kod i ostalo, intelektualno su vlasništvo portala MaminaMaza ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Materijali s portala MaminaMaza, također ne smiju biti kopirani, izdavani, prevođeni, ili na bilo koji drugi način distribuirani ukoliko se ne navodi izvor te direktan link do materijala koji je preuzet. Ukoliko želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo Vam izaći u susret.

Jamstvo, odgovornost

Portal MaminaMaza se odriče svih jamstava, izričitih ili neizravno izraženih, uključujući, ali ne ograničavajući se na mogućnost prodaje u određene svrhe. Portal MaminaMaza ne jamči da će funkcije sadržane u materijalima biti oslobođene grešaka, da će nepravilnosti biti ispravljene, kao ni da je server na kojem je smješten portal MaminaMaza oslobođen virusa te ostalih štetnih komponenti. Portal MaminaMaza ne jamči ispravnost i točnost materijala dostupnih na web stranicama portala MaminaMaza. Vi (a ne portal MaminaMaza) preuzimate kompletne troškove svih potrebnih popravaka, servisiranja, ili ispravljanja. Zakon koji je na snazi možda neće dopustiti isključenje impliciranih jamstava pa je moguće da se spomenuto isključenje ne odnosi na Vas. U nijednom slučaju portal MaminaMaza neće biti odgovoran za štete proizašle iz nemarne ili nestručne uporabe materijala s portala MaminaMaza, čak i ako su portal MaminaMaza ili njegovi autorizirani zastupnici bili upozoreni na mogućnost takvih šteta. Zakon možda ne dopušta ograničenja ili isključivanje odgovornosti za slučajne ili logične štete, pa je moguće da se ovo ograničenje ili isključenje ne odnosi na Vas.

Informacije na web stranicama portala MaminaMaza pomno su i stručno pripremljene, no portal MaminaMaza ne može odgovarati za posljedice njihove primjene. Svi podaci na web stranicama portala MaminaMaza dostupni su za uporabu jedino u svrhu informiranja. Namjena informacija sadržanih na web stranicama portala MaminaMaza nije pružanje pravnih, zdravstvenih, financijskih ili poreznih savjeta, ili bilo kojih drugih sličnih individualnih savjeta ili savjeta za kompanije ili osobe. Usluge opisane na web stranicama portala MaminaMaza su ponuđene samo u pravnu nadležnost gdje mogu biti legalno ponuđene. Informacije na web stranicama portala MaminaMaza nisu sveobuhvatne te su iste ograničene informacijama dostupnima portalu MaminaMaza.

Registracija i prijava korisnika

Registrirani korisnik portala MaminaMaza može postati svaka fizička osoba koja prilikom registracije unosi istinite podatke te odabire svoje korisničko ime i tajnu lozinku. Pravnim osobama (tvrtke, obrti, udruge, nevladine organizacije, ...) strogo je zabranjeno otvaranje korisničkog računa na portalu MaminaMaza.

Portal MaminaMaza ne odgovara za sadržaje objavljene od strane korisnika, već za sadržaj odgovaraju prvenstveno korisnici koji taj sadržaj objave. Korisnik se izričito obvezuje da neće na stranicama portala MaminaMaza postavljati, objavljivati ili na bilo koji drugi način činiti dostupnima bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu ili drugim pravima, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava te je kao takav isključivo odgovoran za eventualnu štetu nastalu kršenjem ove svoje obveze.

Do saznanja je li neki od materijala na stranici portala MaminaMaza zaštićen nekim od prava, korisnik mora doći samostalno, pa stoga portal MaminaMaza nije u obvezi takve informacije iznositi ili objaviti. Postavljanjem materijala od strane korisnika bilo kojeg sadržaja na bilo koji dio portala MaminaMaza, korisnik jamči da je nositelj prava na tim materijalima, te je dao portalu MaminaMaza pravno valjano, besplatno, neograničeno pravo/licencu na korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala.

Korisnik je suglasan da su sve opcije međusobnog komuniciranja javnog karaktera i nemaju status povjerljivih informacija pa stoga portal MaminaMaza može nadzirati sadržaj komunikacije korisnika bez njihovog znanja i posebnog odobrenja. Budući da portal MaminaMaza obavezno ne kontrolira ili autorizira sadržaj poruka ili informacija koje se mogu naći na stranicama portala MaminaMaza, portal MaminaMaza nije odgovoran kako za radnje koje korisnik poduzima u bilo kojem djelu portala MaminaMaza, tako i za sadržaj koji bi korisnik mogao postaviti na portalu MaminaMaza.

Portal MaminaMaza zadržava pravo objave informacija u slučaju tužbe ili zakonskih akcija podignutih zbog korisničkih sadržaja.

Registrirani korisnici obvezuju se da neće:

  • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
  • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način povređivati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
  • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
  • uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
  • uploadati datoteke koje sadržavaju viruse, crve, trojanske konje ili bilo kakav software koji nanosi štetu
  • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
  • sugerirati na bilo koji način službenu povezanost sa portalom MaminaMaza
  • kršiti bilo koji važeći zakon

Registriranim korisnicima nije dozvoljeno putem stranica portala MaminaMaza objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji drugi način materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava ili diskreditiraju drugi.

Komentari objavljeni na portalu MaminaMaza ne odražavaju stav portala, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi portala MaminaMaza, a portal MaminaMaza nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana, kao ni za sadržaj koji razmjenjuju korisnici tako da ne snosi odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta .

Portal MaminaMaza zadržava diskrecijsko pravo da samo ocijeni je li došlo do povrede obveza od strane korisnika. Portal MaminaMaza zadržava pravo suspenzije korisničkog računa u slučaju neprimjerenih komentara, provokacija i sl. a bilo kakav sadržaj koji nije u skladu s Uvjetima korištenja biti će odmah uklonjen ili promijenjen bez posebne najave ili obrazloženja. Portal MaminaMaza zadržava pravo suspenzije korisničkog računa ukoliko se korisnik ne pridržava Uvjeta korištenja portala MaminaMaza bez posebne najave ili obrazloženja.

Linkovi i obilježja, robne marke

Portal MaminaMaza nije nužno povezan sa web stranicama čiji su linkovi ovdje navedeni i ne odgovara za njihov sadržaj. Pridružene web stranice služe isključivo Vama, kako bi pridonijeli praktičnosti uporabe portala MaminaMaza te im stoga pristupate uz vlastiti rizik. Postojanje linkova za ostale web stranice te preporuke za određene proizvode, usluge ili publikacije koje nisu dio portala MaminaMaza te njegovih pomoćnih i pridruženih web stranica ne znači dopuštenje portala MaminaMaza za njihovo korištenje.

Određena imena, grafike, obilježja robnih marki, ikone, dizajn, riječi, naslovi i fraze na portalu MaminaMaza mogu činiti zaštitne znakove, imena ili znakove usluga portala MaminaMaza ili njegovih zasebnih jedinica. Izlaganje zaštitnih znakova na portalu MaminaMaza ne podrazumijeva dozvolu njihovog korištenja u bilo kakve svrhe. Svako neautorizirano kopiranje, snimanje, modificiranje te reprodukcija zaštitnog znaka i/ili ostalog sadržaja portala MaminaMaza može značiti kršenje zakona o zaštitnim znakovima i/ili zakonima o kopiranju te osoba može biti podvrgnuta odgovarajućem pravnom postupku.

Tajnost (povjerljivost) kodova, šifri i informacija

Vašim pristupom na portal MaminaMaza, podrazumijeva se stroga povjerljivost i tajnost pretplatničkog koda, korisničkog imena, korisničkog ID-a, korisničke šifre, te svih Vama dostupnih informacije do kojih ste došli putem dobivene šifre za pristup web stranicama portala MaminaMaza. Zabranjeno je kopiranje ili bilo kakvo javno iznošenje takvih informacija.

Darivanja i ostale promocije

U darivanjima, nagradnim natječajima i ostalim promocijama objavljenim na portalu MaminaMaza pravo sudjelovanja imaju isključivo osobe s prebivalištem u RH.

Ostalo

Ovaj ugovor o Uvjetima korištenja odnosi se na svaki pristup portalu MaminaMaza. Portal MaminaMaza zadržava pravo izmjene ovog Ugovora - izdavanjem nove verzije dokumenta koja će biti važeća od datuma objavljivanja iste na ovoj web stranici. Svaki pristup informacijama na portalu MaminaMaza bit će zasebna i diskretna transakcija.

Ovi Uvjeti korištenja ne smiju biti ustupljeni bez unaprijed danog pismenog dopuštenja portala MaminaMaza, te će se isti tumačiti i provoditi u skladu sa Zakonima.

Završetak

Ovaj je Ugovor valjan sve dok ga ne raskine jedna od strana. Ovaj ugovor možete raskinuti u bilo koje vrijeme, uništavajući sve materijale do kojih ste došli putem bilo koje web stranice u vlasništvu portala MaminaMaza, te svu povezanu dokumentaciju, kao i sve kopije i instalacije vezane uz to, bez obzira na to jesu li navedeni u uvjetima ovog Ugovora.