Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Bol u leđima

Bol u leđima
Wavebreakmedia

Bol u donjem dijelu leđa (križobolja) može doslovno biti "prava bol". Ova je bol uzrokovana s nekoliko čimbenika. Prvi je taj što se vaša težina mijenja.

Možete dobiti na težini, jer ste trudni, vaša maternica postaje veća, vaša beba raste iz tjedna u tjedan. Dalje, vaše držanje je izbačeno iz ravnoteže. Radi se o težini uglavnom u prednjem dijelu torza koji vuče vaša leđa. Isti bi efekt postigli kada bi ruksak, umjesto na leđima, nosili sprijeda.

Nedostatak sna je još jedan faktor za bolna leđa. Možda ćete ležanjem na strani uspjeti lakše zaspati ali težina vaše utrobe i dalje vuče leđa prema naprijed! Nabavite si jastuk za trudnice koji vam može pomoći prilikom ležanja da bi se smanjilo opterećenje na leđa.

Konačno, vaši hormoni i promjene u tijelu također imaju učinka za ovu bol. Vaše tijelo se priprema za rađanje i tako neki od vaših zglobova i ligamenata se olabavljuju da bi onaj finalni čin, porod, bio moguć. Sve ove promjene mogu uzrokovati bol u donjem dijelu leđa. Procjenjuje se da oko polovica svih žena tijekom trudnoće doživi ovaj simptom trudnoće.

Popis svih simptoma trudnoće ››