Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Draga Mama, čestitamo vam od srca!

Razvoj bebe po tjednima trudnoće jedan je od najzanimljivijih i najkompleksnijih procesa u cijelom ljudskom organizmu, ali i životu. Od začeća, pa sve do poroda, vaša će beba neprestano rasti, razvijati svoje organe te učiti i spoznavati svoju okolinu.

Na samom početku oplođena jajna stanica se zove zametak ili embrij i njezina se veličina najbolje može usporediti s veličinom zrna maka! I od te sitne čestice, u kojoj je sve već definirano i srce, i mozak, i ruke, i noge, ... tijekom 9 mjeseci narasti će u bebu kakvu svi znamo.

Što se u cijelom tom procesu događa sa ženskim tijelom?

Ukratko, navala hormona u vašem tijelu koja nastaje nakon uspješno ugniježđenog zametka omogućit će vam neke najčešće manje lijepe simptome trudnoće kao što su: jutarnje mučnine, umor, vrtoglavice, bolove u leđima, i druge promjene koje donosi trudnoća, ali koliko god ti simptomi trudnoće znaju biti naporni sigurno ste neizmjerno sretni jer u vama raste novi život.