Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Promjena raspoloženja i razdražljivost

Promjena raspoloženja i razdražljivost
Antonio Guillem

Sasvim je normalno da se vaše emocije izmijenjuju - od uzbuđenja do depresije, od radosti do tuge, od smijeha do suza.

Uz sve ove simptome trudnoće s kojima se bavite u posljednje vrijeme zbog pobješnjelih hormona, bilo bi čudno da ne iskusite neke promjene raspoloženja i razdražljivost?! Tu je i emocionalno razdoblje prilagodbe na novu odgovornost. Vaš se svijet promijenio. Čak i kada se vaša trudnoća pažljivo planira, normalno je da vaš um iznenada obasipaju pitanja o vašoj karijeri, financijama, trudnoći i porodu, majčinstvu, pa čak i budućim troškovima fakulteta.

 

Sasvim je normalno da se vaše emocije izmjenjuju - od uzbuđenja do depresije, od radosti do tuge, od smijeha do suza. Vaš partner može biti vrlo zbunjen ovim vašim promjenama raspoloženja i može vam se činiti da vas ne podržavaju. Objasnite mu da su vaše promjene raspoloženja sasvim normalni simptomi trudnoće i da vam je potrebna podrška i razumijevanje.

Vi ste ta koja ovdje odrađuje sav težak posao i ne tražite previše od partnera da bude strpljiv, pun ljubavi i da vam pruža puno zagrljaja i lijepih riječi potpore onda kada ih trebate. Većina budućih očeva želi to raditi ali im samo trebaju upute. Nitko im nikada nije rekao ništa o simptomima trudnoće. To je sve misterija za njih.

Ovi simptom trudnoće mogu se smanjiti u drugom tromjesečju trudnoće. U međuvremenu, ne preostaje vam ništa drugo osim da pravilno jedete, uzimate prenatalne vitamine i riblje ulje (riblje ulje je poznato kao "hrana za dobro raspoloženje"), često zadrijemate kada vam je to potrebno ali i neke umjerene vježbe će vam pomoći da lakše prebrodite ovo razdoblje.

Popis svih simptoma trudnoće ››