Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Žgaravica i/ili zatvor

Žgaravica i/ili zatvor
Dragana Gordic

Ovaj simptom trudnoće uzrokovan je bujanjem maternice koja pritišće želudac i druge organe.

Ovaj simptom trudnoće uzrokovan je bujanjem maternice koja pritišće želudac i druge organe. Također, povećanje razine hormona mogu usporiti probavu i funkciju crijeva kako bi se omogućilo tijelu da apsorbira što više vitamina, minerala i hranjivih tvari iz hrane koja se u njega unosi. Uzimajući kvalitete prenatalne vitamine važno je da bi se vaše tijelo opskrbilo hranjivim tvarima potrebnim za rast vaše bebe.

 

Sporije pražnjenje želuca također može uzrokovati pojačano lučenje želučane kiseline kao pomoć za probavu, što dovodi do osjećaja žgaravice. Suhi hrekeri i gazirana voda vam tu mogu pomoći. Isto tako mogu pomoći i manji, češći obroci koje vaše tijelo lakše probavlja. Pijte puno vode i jedite puno voća (ananas i papaja sadrže probavne enzime) i povrća. To vam može pomoći uravnotežiti probavu.

Svakako, prije uzimanja bilo koje vrste antacida (bazični anorganski spojevi koji neutraliziraju klorovodičnu kiselinu u želučanom soku), posavjetujte se s vašim liječnikom, budući da neki antacidi sadrže aluminij kojeg treba izbjegavati! Ova dva simptoma trudnoće mogu trajati tijekom cijele trudnoće.

Popis svih simptoma trudnoće ››