Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Zabavne vježbe za trudnice

Zabavne vježbe za trudnice
Monkey Business Images / Shutterstock.com

Želite ostati fit tijekom trudnoće? Naučite vježbe koje će vam pomoći ostati u formi tijekom trudnoće (a da ćete pritom i uživati u njima).

Iako se od vas ne očekuje imati figuru top modela, u svakom slučaju postoje neke velike prednosti za vježbanje tijekom trudnoće. Cilj od 30 minuta vježbanja dnevno (uz odobrenje vašeg liječnika, naravno), smanjiti ćete rizik od komplikacija poput gestacijskog dijabetesa i preeklampsije. Vježbanje u trudnoći je također povezano s kraćim porodom i bržim oporavkom - priličn korisno, ako nas pitate. Osim linije, redovito vježbanje u trudnoći pomoći će vam u izgradnji i održavanju izdržljivosti koja će vam biti prijeko potrebna kada dođe vrijeme "stiskanja". Sve dok je vaša trudnoća normalna i bez komplikacija možete se posvetiti vježbanju.

Plivanje

Opće je poznato da je plivanje najzdraviji sport kojim se možemo baviti. Kako se vaš trbuh bude povećavao, plivanje ili vodeni aerobik će biti ugodniji i zabavniji. Kako vaše tijelo postaje lakše u vodi, vodeni sportovi će rasteretiti vaše bolne zglobove i pritisnute organe. U vodi dok plutate i tako rasterećujete svoju težinu, možete razgibavati i vježbati cijeli niz mišićnih skupina. Zamislite takvu vježbu u kojoj ostajete fit i zdravi, a nije naporno...

Trbušni ples

Ovaj tradicionalni bliskoistočni ples je od davnina pomagao u pripremi žena za porođaj. Kružni, nagibni pokreti pomažu da se beba u vama opusti, vaše tijelo pripremaju za porođaj, a vašu liniju čine lijepom i zategnutom. Nemojte dopustiti da vas sramežljivost drži podalje od ove metode - trbušni ples će vam pomoći prihvatiti vaš ​​novi oblik, a vještim pokretima potaknuti ćete i tok seksualne energije u vama.