Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Njega kože u trudnoći

Njega kože u trudnoći
JPC-PROD / Shutterstock

Devet mjeseci trudnoće obilježavaju razne promjene na ženskom tijelu, te je važno voditi zdrav način života, a prvenstveno mislimo na zdravu prehranu, redovnu tjelovježbu i pravilnu njegu kože.

Koža je najveći organ ljudskot tijela i ona štiti trudnicu i bebu koju ona nosi i zato zaslužuje najkvalitetniju zaštitu i njegu, stoga buduće mame već od samog početka trudnoće trebaju brinuti o tome da koža bude vitalna, hidratizirana i spremna za sve promjene koje ju očekuju kroz 40 uzbudljivih tjedana.

Proizvodi za njegu kože za koju se odlučiti važno je da sadrže što više prirodnih sastojaka i da njega bude redovita.

Kako se koža bude tijekom trudnoće rastezala moguća je pojava malik puknuća tzv. strija, na smanjenje mogućnosti i količine strija najbolje će prevenirati korištenjem preparata za njegu kože trudnica što ranije u trudnoći, odnosno i prije nego se trbuh bude poćeo nazirati ispod odjeće i na taj način ćete postići najbolji efekt. Hidratizirana i elastična koža teže puca i manja je vjerojatnos nastanka strija.

Genetika ima veliku ulogu u pojavljivanju strija, ali se ipak pravilnom i redovitom njegom može smanjiti pojava strija.

Znamo da ste najsretniji na svijetu zbog prinove u obitelji i da izgled nije bitan, ali svaka žena teži da se tijelo vrati u stanje prije trudnoće, uz pravilnu njegu možete postići da budete zadovoljni u svojoj koži.

Najbitnija je tu upornost koju morate imati jer ako uzmete u obzir da ste proteklih 9 mjeseci bili u "drugom stanju", onda si morate dati bar još toliko vremena da se tijelo vrati u stanje kakvo želite.

Pomognite mu tako da brigu o svojoj koži i tijelu počnete s prvim tjednima trudnoće i omogućite joj dovoljnu količinu vlage i hranjivih sastojaka koji će joj olakšati transformaciju koja se događa tijekom trudnoće.

Pod njegom kože mislimo i na njegu stopala!

Nikako se u trudnoći ne smije zaboraviti i pravilna njega stopala, koja obuhvaća posebne pripravke za njegu stopala, a koji sadrže optimalne omjere ureje i salicilne kiseline, kako ne bi došlo do zadebljavanja kože na peti, njezinog pucanja i pojave dubokih bolnih ragada, što može uvelike utjecati na nemogućnost hodanja.