Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Pogodnosti tjelovježbe tijekom trudnoće

Pogodnosti tjelovježbe tijekom trudnoće
Andresr

Zvuči li vam tjelovježba u trudnoći kao noćna mora? Možda ipak zvuči, ali tu smo da vas razuvjerimo (hihi). Vježbanje u trudnoći ima svojih prednosti - pogledajte koje su to...

Zvuči li vam tjelovježba u trudnoći kao noćna mora? Možda ipak zvuči, ali tu smo da vas razuvjerimo (hihi). Vježbanje u trudnoći ima svojih prednosti a mi smo za vas pripremili sedam fantastičnih razloga zbog kojih će vam se zasigurno dopasti.

 

Podiže energiju

Energije će vam u trudnoći uvijek faliti, ali tjelovježba će vam pmoći da imate više energije i da se osjećate poletnije. Tjelovježbom ojačavate vaš kardiovaskularni sustav pa se nećete tako lako umarati. Kada su vam mišići jaki i izdržljivi, moći ćete uz manje napora biti jednako aktivni. Da bi započeli, uzmite si tjelovježbu od pola sata dnevno, međutim, ukoliko vam to teško pada, onda se svakako konzultirajte s vašim liječnikom da li da nastavite s vježbanjem i ako da, koliko dnevno smijete vježbati.

Spavat ćete bolje

Nije lagano udobno se smjestiti i spavati kada nosite 7-8 kilograma ili više ispred sebe svaki dan. Tjelovježbom ćete postići da ćete biti umorniji i imati ćete dublji i odmorniji san.

Smanjuje neugodu trudnoće

Tjelovježbom ćete ojačati i dodatno rastegnuti vaše mišiće koji će smanjiti bol i neugodu tijekom trudnoće. Rastezanjem mišića smanjiti ćete bol u leđima, hodanjem poboljšati cirkulaciju, a plivanjem ojačati vaše abdominalne mišiće.

Priprema za porođaj

Ovaj razlog savršeno ima smisla. Ako ste u formi, bit ćete jači i spremniji kada dođe vrijeme za porođaj. Rađanje se može shvatiti kao trčanje maratona - zahtijeva izdržljivost, koncentraciju ali i snagu.

Oslobađa od stresa te podiže duh

Dobitak bebe velika je promjena u životu. S jedne ćete strane biti presretni, no s druge će vam biti muka od stresa kojem ste izloženi. Studije su pokazale da tjelovježbom podižete razinu serotonina, moždane kemikalije od koje se osjećate bolje i sretnije.

Podiže samopouzdanje

Stajanjem na vagu možete se malo deprimirati, međutim, ako imate na umu da vježbate i da ćete vrlo brzo vratiti staru formu, sigurni smo da ćete se osjećati bolje.

Brži povratak na "staro"

Ovaj razlog velika je motivacija da bi se počele baviti tjelovježbom. Ako ste u formi tijekom trudnoće, brzo ćete se vratiti u staru formu nakon porođaja, ako ne čak i bolju.