Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Sex u trudnoći

Sex u trudnoći
Lisa S. / Shutterstock.com

Istina, sex vas je i doveo do trudnoće, ali to ne znači da trebate prestati uživati sada kada ste trudni. Evo kratkog pregleda što možete očekivati u idućih devet mjeseci.

Istina, sex vas je i doveo do trudnoće, ali to ne znači da trebate prestati uživati sada kada ste trudni. Evo kratkog pregleda što možete očekivati u idućih devet mjeseci.

Povećana osjetljivost

Ljudi ostanu ugodno iznenađeni činjenicom da sex u trudnoći može biti vrlo senzualan. Djelomično zahvaljujući povećanom krvotoku u tom dijelu tijela, puno trudnica govori o tome da im je sex u trudnoći bio prepun seksualnog nagona, više zadovoljstva tijekom seksa a i orgazmi su bili intenzivniji (događa se i to da neke žene tek onda dožive svoj prvi orgazam). Sve ovo može za neke žene biti i preintenzivno iskustvo ali u tom slučaju morate upozoriti partnera da ne žurite.

Obline

Dobivanje kilograma može zvučati loše, međutim puno parova otkriva nove stvari koje ih impresioniraju tijekom seksa u trudnoći. Jedna se mama šalila s ovom temom pa je rekla da je "njezin partner tijekom trudnoće bio opčinjen njenim (povećanim) dojkama tijekom trudnoće da nije niti obraćao pozornost na veliki trbuh". 

Budite kreativni

Kako se vaše tijelo mijenja, morati ćete isprobavati nove poze jer one klasične koje ste do sada koristili možda neće biti izvedive. Možda ćete u cijelom eksperimentiranju otkriti neke poze koje će dodatno začiniti vaš seksualni život i nakon trudnoće.

Osjećaj da ste "loši"

Nekima je teško shvatljivo da žena može biti i majka a ujedno i erotična. Ukoliko imate sex u trudnoći ne znači da ste loši! Daleko od toga, sex u trudnoći će vam pomoći da se dodatno zbližite s vašim partnerom. Niti u kojem slučaju nemojte dopustiti da ovih devet mjeseci provedete bez seksa!

Strah od gubitka bebe

Vjerojatno vam nije do seksa tijekom prvog tromjesečja kada većina žena ima mučnine. Uz to, neki parovi strahuju od toga da bi seksom mogli nauditi svojem nerođenom djetetu. Istraživanja pokazuju da seksom nećete ozlijediti vašu bebu, međutim, ukoliko se i dalje ne možete opustite, pokušajte biti senzualni na neke druge načine. Dobra je vijest da ulaskom u drugo tromjesečje budete dobili dodatno samopouzdanje po ovom pitanje jer ćete znati da je s bebom sve OK.

Zamjena uloga

Hm, tijekom trudnoće se svašta može dogoditi. Kod nekih se parova tijekom trudnoće po pitanju seksa zamijene uloge. Žene bi stalno a muškim se nikad neda. Ukoliko vam se tako nešto dogodi, seksualni stručnjaci savjetuju tim parovima da budu otvoreniji prema ideji "samozadovoljavanja"...

Kontrakcije i udarci

Nakon dobrog užitka, vaša maternica može postati prava mala rock-band garaža. Ne brinite - potpuno je normalno i to ne znači da imate prave trudove pred porod. U stvari, vaša maternica uvijek tako reagira ali puno blažim intenzitetom - a uz to, sada je i mala beba unutra. Znamo da to može biti u najmanju ruku neobičan osjećaj, ali ono najbitnije od svega je da je potpuno normalan.