Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Putovanje u trudnoći

Putovanje u trudnoći
ambrozinio

Kada ste trudni, vaša i sigurnost vaše bebe najvažnija je stavka svih aktivnosti. Tijekom trudnoće trebate biti jako oprezni jer sigurnost i zaštita su na prvom mjestu za vas i vaše dijete.

Kada ste trudni, vaša i sigurnost vaše bebe najvažnija je stavka svih aktivnosti. Tijekom trudnoće trebate biti jako oprezni jer sigurnost i zaštita su na prvom mjestu za vas i vaše dijete. U narednim odlomcima donosimo vam savjete za najčešća prijevozna sredstva.

Putovanje autom u trudnoći

Ako putujete autom, postoji nekoliko stvari koje trebate imati na umu. Sigurnosni pojasevi su jedna od važnijih stvari, ne postoje dokazi da pojas predstavlja prijetnju nerođenoj bebi. U stvari štiteći majku, štite i nerođeno dijete. Možete isprobati vezati pojas tijekom putovanja na razne načine samo uvijek izbjegavajte da vam pojas ide direktno preko trbuha. Najuobičajeni način vezivanja pojasa u trudnoći je da se gornji dio pojasa stavi iznad trbuha a donji ispod - nikako preko trbuha.

Putovanje auto u trudnoći
ambrozinio / Shutterstock.com

Druga stvar što se tiče sigurnosti tijekom putovanja u trudnoći su zračni jastuci. Zračne jastuke nema potrebe ukloniti iz auta ili ih isključiti. Zračni su jastuci postavljeni predaleko da bi ikako mogli naškoditi vašoj nerođenoj bebi a opet, štiteći vas, štite i vašu bebu.

Putovanje avionom u trudnoći

Putovanje avionom u trudnoćiKada putujete avionom, vodite računa da putujete između 15 i 28 tjedna. U ovom razdoblju postoji manja stopa pobačaja i trudova. Nemojte se dovesti u stanje dehidracije, stoga unosite dovoljne kočine vode prije i za vrijeme leta u svoj organizam. Novim antiterorističkim kontrolama u zračnom prijevozu, najvjerojatnije nećete moći unijeti vlastitu vodu u boci, ali zato ne ustručavajte se zamoliti stjuardesu da vam da čašu vode, i ne ustručavajte se tražiti je više puta!

Nosite udobnu odjeću i obuću, vodite računa o gležnjevima i položaju sjedenja u avionu te i ovdje vodite računa oko vezanja (pojas ide ispod trbuha!). Obavezno obavjestite osoblje o svojoj trudnoći. Prije leta svakako se konzultirajte sa svojim liječnikom.

Sretan vam i ugodan put!