Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Kako se riješiti strija prirodnim putem

Kako se riješiti strija prirodnim putem
boumen&japet

Strije nitko ne voli, međutim, večina žena će ih dobiti. No, kako nastaju i kako ih se riješiti...

Brzo rastezanje kože tijekom debljanja, dobivanje na težini u trudnoći i uočavanje crvenih ili ljubičastih znakovlja na koži trbuha, butina ili na grudima nisu nikakva novost. To su strije i nitko ih ne voli!. Više od 90% žena u šestom ili sedmom mjesecu trudnoće suočava se s tim problemom.

Masaža u trudnoći sprječava strije
boumen&japet / Shutterstock.com

Sprečavanje

Dovoljna količina ulja u vašoj koži poput ribljeg ulja pomoći će da koža bude dovoljno podmazana i omogućiti će stanicama kože da ostanu zdrave i bez rastezanja. Preporučuju se farmaceutski preparati na bazi ulja koji ne sadrže zagađene teške metale. Također se minimalno jednom dnevno preporučuju intenzivne masaže onih mjesta gdje su strije izraženije vlažnom, hidratantnom kremom koja sadrži kokosov maslac. Time se dodatno vlaži to područje te se poboljšava cirkulacija.

Liječenje

Strije se neće povući preko noći ali se tijekom vremena mogu smanjiti. Da bi se povukle, možete koristiti preparate za sunčanje i njima mazati kožu. Isto tako, možete utrljavati vitamin E izravno na strije kako bi one što prije zarasle i smanjili se njihovi ožiljci.