Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Evo što ginekolozi savjetuju za bolji imunitet tijekom trudnoće

Evo što ginekolozi savjetuju za bolji imunitet tijekom trudnoće

Prehrana trudnice koliko god bila izbalansirana često ne sadrži potrebnu količinu važnih nutrijenata, vitamina i minerala.

Za bolji imunitet tijekom trudnoće, budući da tada organizam radi za dvoje, ginekolozi savjetuju određene nadomjeske i dodatke prehrani.

Gravidon A je dodatak prehrani namijenjen tudnicama, doljiljama i svima onima koje planiraju trudnoću, jer sa 12 vitamina, 9 minerala, najnovijom generacijom folata, đumbirom i probiotikom, pokriva skoro sve dodatne potrebe u prehrani koje ovaj izazovni period traži.

 

Što je folna kiselina i zašto je važna?

Folna kiselina (pteroilglutaminska kiselina) ili vitamin B9 je jedan od kompleksa B vitamina, a važna je za sintezu DNK te samim time i za funkciju svih stanica organizma.

Folna kiselina ima važnu ulogu u razvoju ploda, posebice u prvim tjednima trudnoće kada se razvija živčana (neuralna) cijev bebe. Od iznimne važnosti je i njezina uloga u stvaranju crvenih i bijelih krvnih zrnaca unutar koštane srži što ju svrstava među esencijalne komponente za prenatalni period. Unos adekvatne količine folne kiseline osigurava brz razvoj stanica placente (posteljice) i normalan razvoj embrija te pomaže u smanjenju rizika od anemije i određenih srčanih mana.

 

Prije, za vrijeme i nakon trudnoće javlja se potreba za nadomjescima prehrani

U trudnoći je potreba organizma za folnom kiselinom povećana, pa iako se zdravo i uravnoteženo hranimo, ne možemo biti sigurni unosimo li u organizam dovoljnu količinu. Suplementi nam osiguravaju dodatne vitamine i folnu kiselinu kako bismo svoj organizam pripremili za buduću trudnoću i normalan razvoj ploda. Redovitim unošenjem adekvatne količine folne kiseline prije i tijekom trudnoće, možete osigurati dovoljno ovog esencijalnog nutrijenta za sebe i svoju bebu.

 

Kako vam Gravidon A može pomoći?

Gravidon A je dodatak prehrani specijalno dizajniran za majku i bebu, koji osim što sadrži sve važne vitamine i minerale koji zadovoljavaju potrebe organizma trudnice i ploda, sadrži i probiotik koji jača imunitet majke, te đumbir koji dokazano ublažava učestalost mučnina i povraćanja u trudnoći.

To je ujedno najkompletniji dodatak prehrani u trudnoći, koji sadrži pažljivo odabrane vitamine i minerale, uključujući i najnoviju generaciju folata – Quatrefolic®, te je jedini sa dodatkom đumbira i probiotika.

 

Glavne značajke:

    • Regulira crijevnu resorpciju i time smanjuje mogućnost pretilosti
    • Smanjuje rizik od pojave gestacijskog dijabetesa kod trudnica
    • Smanjuje rizik od pojave postporođajne depresije
    • Smanjuje rizik od razvoja atopijskog dermatitisa kod novorođene djece za 50%
    • Smanjuje prekomjernu tjelesnu težinu kod novorođenčadi
    • Smanjuje rizik od pojave pretilosti u kasnijim fazama života djeteta

Više o Gravidon A saznajte OVDJE.

Sponzorirana objava