Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Akne tijekom trudnoće

Akne tijekom trudnoće
Piotr Marcinski

Osjećate se kao da još jednom prolazite kroz pubertet? Zašto ponovno dobivate ove prištiće i kako ih se na siguran način riješiti?

Što su trudničke akne?

Hormoni u trudnoći mogu pojačati pojavu akni na vašem licu, leđima i ostalim dijelovima tijela. Smatra se da je to normalna pojava prouzrokovana podivljalim hormonima koji trenutno kolaju vašim tijelom.

Kako prepoznati trudničke akne?

Vjerojatno to već znate i sami - crvenkasti sitni osip, ponekad su bjelkasti i sadrže malo gnoja. Ali nikako nisu zabavni (hehe)!

Postoje li neki testovi za trudničke akne?

Nije potrebno uraditi nikakve pretrage, jer ukoliko se pojave mali prištići na vašem licu, to znači da su u pitanju - akne!

Koliko su česte u trudnoći?

Vjerojatno da će svaka mama imati poneku trudničku aknu ali niste sami što se toga tiče. Jako puno trudnica ih dobije i kako smo rekli i ranije, potpuno je normalna pojava u trudnoći.

Kako sam dobila akne u trudnoći?

Zbog toga što hormoni u trudnoći mogu povećati masnoću kože a poznato je da masnoća gradi i zatvara pore i samim time omogućuje bakterijama da uzrokuju ove dosadne prištiće.

Kako akne utječu na moju bebu?

Sve dok ne koristite štetne proizvode nećete imati brige oko toga. Ali ako ste skloni dobivanju akni vjerojatno da će i vaša beba u pubertetu pokupiti koju ali to će se ionako u pubertetu dogoditi bez obzira što ćete vi sada poduzeti u svezi toga.