Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

5 najgorih stvari koje možete reći trudnici

5 najgorih stvari koje možete reći trudnici
Christopher van Schaik Muir

Postoje neke stvari koje bi trebali izbjegavati prilikom razgovora s trudnicom. Ovdje navodimo stvari koje nikada ne bi trebali pitati ili konstatirati.

Postoje neke stvari koje bi trebali izbjegavati prilikom razgovora s trudnicom. Ovdje navodimo stvari koje nikada ne bi trebali pitati ili konstatirati. Inače, u americi je provedeno istraživanje među trudnicama na ovu temu i sastavljen je popis od 5 stvari koje izbjegavajte u razgovoru s njima.

#5 - "Jeste li planirali dijete ili se iznenada dogodilo?"
Zašto: Bez obzira na razdoblje godine (ili života), nije prikladno ispitivati ljude o kontracepciji.

#4 - "Pa dobro, bit će žensko idući puta."
Zašto: Samo zato što vi imate određene želje za spolom djeteta ne znači da i ostali djele vaše mišljenje. Čak i ako roditelji imaju posebne želje o spolu djeteta, ne znači da su razočarani ako se spol djeteta ne podudara s njihovim željama.

#3 - "Blizanci! Jeste li koristili nekakve lijekove da ih dobijete?"
Zašto: Iako postoje različiti lijekovi koji mogu utjecati na to hoćete li nositi blizance ili ne, ne mora značiti da su blizanci rezultat toga, stoga možete se zanimati, ali nemojte pitati.

#2 - "Kako je velika beba! Ne mogu vjerovati da je rođena dva mjeseca prije termina."
Zašto: Da, rodila je dijete ranije, ali nitko ne voli da ga se naziva velikim (u smislu dužine i tjelesne mase).

Što ne smijete reći trudnici?!
flickr, Cea

#1 - najgora moguća izjava - "Nadam se da će ovo dijete biti dobro!"
Zašto: Vjerovali ili ne mnogo trudnica je reklo da su ovo čule bezbroj puta. Iako su vaše namjere iskrene i dobre, bolje nemojte ništa reći jer ćete ispasti grubi.