Ana Čerenšek

Ana Čerenšek

prof. psih.

Ana je kao rođena Osječanka jako teško donijela odluku o preseljenju u Zagreb. No, da nije bilo te odluke, Ana bi danas bila pravnica, umjesto psihologinja. Nakon završenog Filozofskog fakulteta (2002. godine) i rođenja prekrasne kćeri, zaključila je da je vrijeme pronalaska posla. Iako nije sanjala o poslu u školi nego prije u Nasa-i ili barem Uredu predsjednika, prihvatila se nove karijere kao da je to bio njen prvi izbor.

Posao u Športskoj gimnaziji donio joj je nešto neočekivano, mogućnost pružanja podrške stotinama sportaša i sportašica u periodu kad im je to najpotrebnije – periodu žicanja ispričavanja izostanaka jer su zakasnili vraćajući se iz pekare pod velikim odmorom.

Izgleda da se sve to isplatilo jer su sportaši uskoro prepoznali u Ani osobu koja im može pomoći puno više od toga. Pridružila se timu Mentalni Trening koji joj je pružio mogućnost nastavka rada sa sportašima. Ana se i dalje trudi, a njen rad obuhvaća rad s djecom kao i sa vrhunskim sportašima pa tako, zajedno s Igorom Čerenšek, čini prvi tim psihologa koji je bio dio tima sportaša na Olimpijskim igrama u Riu, 2016.

Za Anu ovo ne predstavlja vrhunac karijere nego tek početak – početak ulaganja, učenja, rasta i ostavljanja traga.

Članci autora

Roditelji novog doba

Roditelji novog doba

Biti roditelj nije lako. Ne postoje upute, a savjeta je mnogo. Također, savjete koje primamo, od trenutka kad smo primili nalaz liječnika da ćemo uskoro dobiti prinovu, iako dobrohotni, često su kontradiktorni, paušalni ili jednostavno zastarjeli.

Kako uništiti razmaženost u korijenu?

Kako uništiti razmaženost u korijenu?

Svaki roditelj želi imati dobro dijete. Ono koje je drago, moralno, brižno i uspješno na svim poljima. Međutim, djeca to ne mogu sama postići i treba im naša pomoć.

Pritisak vršnjačke grupe

Pritisak vršnjačke grupe

„Da netko skoči u bunar, hoćeš li i ti za njim?“ – mama. Svi se sjećamo slavnih rečenica, poput ove u uvodnom dijelu članka, kojima nas naši roditelji pokušavaju otrijezniti i otrgnuti od fenomena zvanog pritisak grupe.

10 savjeta roditeljima razmažene djece

10 savjeta roditeljima razmažene djece

Najsretniji dan u životu onaj je kad postanemo roditelji. Planirali to ili ne, malo biće stigne i promijeni sve – spremni smo sve učiniti za njega i svega se odreći.

Muke po tinejdžerima

Muke po tinejdžerima

Ovaj svijet stigao je do kritične točke razvoja. Djeca više ne slušaju roditelje. Kraj svijeta ne može biti daleko. Egipatski svećenik (2000 pr. Kr.)

Kako biti zadovoljan roditelj mladog sportaša?

Kako biti zadovoljan roditelj mladog sportaša?

Kao što već znate, sve što mislite, osjećate ili radite kao aktivni sudionik u sportskom životu svog djeteta može utjecati na to koliko dijete uživa u samoj aktivnosti, ali isto tako može imati utjecaja i na njihovu izvedbu.

Savjeti psihologa kako s djecom što lakše preživjeti izolaciju

Savjeti psihologa kako s djecom što lakše preživjeti izolaciju

Vrijeme koje provodimo u izolaciji teško je svima, vama roditeljima kao i vašoj djeci. S obzirom na dob i djeca će drugačije reagirati na novonastalu situaciju.