Ružica Žibrat

Ružica Žibrat

mag.pharm

Završila je Farmaceutsko –biokemijski fakultet, smjer farmacija 2009., te položila stručni ispit za magistra farmacije za rad u ljekarni 2010.

2013. g. u udruzi Međunarodni institut prirodnog zdravlja započinje s edukacijama za energetskog terapeuta po metodi Tradicionalne kineske medicine i Energetske medicine. Edukacije uključuju edukaciju energetskih masaža, refleksoterapiju te edukaciju za rad na programima za djecu i mlade sa psihofizičkim poteškoćama. Nakon završene stručne edukacije sudjeluje u radu udruge kao energetski terapeut na programima za djecu te radi administrativne poslove, savjetovanje roditelja, organizaciju programa i terapija.

2015.g. u Health centru započinje sa edukacijom za voditelja relaksacije prema metodi TCM i Energetske medicine te nastavlja stručno usavršavanje i radi kao vanjski suradnik.

2016. polazi stručno usavršavanje u Kini iz područja Tradicionalne kineske medicine i Energetske medicine. Za učenje Tradicionalne kineske medicine i Energetske medicine te holistički pristup liječenja čovjeka zainteresirala se nakon dobivenih pozitivnih rezultata na području vlastitog fizičkog i mentalnog zdravlja i komunikacije (odnosa) te rezultata djece  i mladih polaznika dječjih programa u MIPZ-u na području zdravlja i socijalizacije.

Članci autora

Ljutnja kod djece i mladih - kako im pomoći?

Ljutnja kod djece i mladih - kako im pomoći?

Dijete se namršti, zauzme ukočeni stav, prekriži ruke, ne miče se, ljutito gleda, odbija komunikaciju, baca stvari, udara druge oko sebe i slično.

Bijesni ispadi i tantrumi kod djece

Bijesni ispadi i tantrumi kod djece

Kada i kako reagirati kad dijete ima bijesni ispad tzv. tantrum? Do koje granice i koliko puta se takvo ponašanje može tolerirati?

Najbolja tehnika za rješenje stresa kod djece

Najbolja tehnika za rješenje stresa kod djece

Mnogi misle da su samo odrasli ljudi pod utjecajem stresa i da djeca nemaju ili ne znaju što je stres.

Djeca i potresi – kako pomoći djeci da se oslobode strahova uzrokovanih potresima

Djeca i potresi – kako pomoći djeci da se oslobode strahova uzrokovanih potresima

U trenutku potresa i nakon njega vrlo je važno kako se roditelj ponaša jer prestrašeno i traumatizirano dijete u njemu traži zaštitu, oslonac i podršku.