Anja Juzbašić

Anja Juzbašić

Psihologinja je zaposlena u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u Županji. Fakultet psihologije završila je u Zagrebu i odlučila se na povratak u malo rodno mjesto na istoku Slavonije. Već u ranoj dobi pokazuje velik interes za pomagačkim strukama, ali i veliku ljubav prema najmanjima.

Ljubav prema struci i praktična znanja kroz fakultet stječe putem raznih volontiranja; u Crvenom križu, na projektu EFPSA-e „Mind the mind“ te na studentskoj praksi u dječjem vrtiću, koja je usput i odredila daljnji tijek zbivanja u životu.

Povratkom u rodno mjesto svoju viziju vidi kroz upoznavanje ljudi koji žive u manjem mjestu s poslom psihologa, kroz rad s onim najmanjima, a onda posljedično, i većima.

Zbog specifičnosti posla, trenutnu zanimaciju predstavljaju joj uvijek aktualne teme psihologa zaposlenog u dječjem vrtiću; prilagodba djeteta na jaslice, regulacija emocija kod djece, razvoj empatije, razvoj samopoštovanja, postavljanje granica u odgoju, pozitivno roditeljstvo, itd.

„Lakše je graditi snažnu djecu, negoli popravljati slomljene ljude.“ (F. Rogers)

Članci autora

5 savjeta kako ublažiti prilagodbu djeteta na vrtić

5 savjeta kako ublažiti prilagodbu djeteta na vrtić

Počinje još jedna uzbudljiva avantura u životu Vaše maze. Avantura zvana dječji vrtić. Ovaj događaj najčešće označava prvi dugačak i relativno učestao period odvajanja djeteta od sigurne okoline koju mu predstavljaju roditelji.