Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Varivo - cvjetača i tikvica s piletinom i krumpirom

Varivo - cvjetača i tikvica s piletinom i krumpirom

Varivo od cvjetače i tikvice s piletinom i krumpirom možete ponuditi bebi od 9 mjeseci. Ova kombinacija namirnica bogata je hranjivim sastojcima.

Kašica za dob od 9 mjeseci

Sastojci:

  • 30 g cvjetače
  • 50 g tikvica
  • 40 g krumpira
  • 50 g pilećih prsa
  • 1 žlica rižinih pahuljica
  • 1 žlica maslaca ili biljnog ulja

Prvo staviti piletinu u hladnu vodu da se kuha, kad meso bude napola kuhano dodati narezani krumpir i cvjetaču razdijeljenu na manje komade. Oprane, oguljene i očišćene od sjemenki tikvice narežite i dodajte 20 min prije kraja kuhanja. Kuhajte sve zajedno bez miješanja sve dok se svi sastojci ne omekane. Na kraju dodajte žlicu rižinih pahuljica i maslac/biljno ulje.

Cvjetača je bogata vitaminima C i B, te kalijem. Prilikom izbora cvjetače birajte onu koja je bijele boje i čvrsta, svi tamniji dijelovi na cvjetači ukazuju da je već počela truliti. Sezona cvjetače je od kasne jeseni i cijelo proljeće.

Tikvica je namirnica bogata vitaminom A i C, te kalijem. Samostalno se može uvoditi već od 8 mjeseci. Prilikom odabira tikcive vodite računa da nemaju tamne dijelove na kori. Ovo je namirnica koja svježa ne može dugo izdržati svega nekoliko dana uz čuvanje u hladnjaku u plastičnoj vrećici.

Krumpir je namirnica koja u sebi sadrži vitamin C te sadrži ponešto vitamina B – skupine, te nezanemarive količine minerala poput: kalcija, kalija, fosfora i bakra. 

Piletina i puretina se može uvoditi već sa 8 mjeseci. Ova vrsta mesa je bogata proteinima, vitaminima B kompleks, cink i magnezij. Ako imate mogućnost nabavite provjerenu piletinu i puretinu od domaćih uzgajivaća