Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Kašica od tikvice i mrkve

Kašica od tikvice i mrkve
Dasha Petrenko

Kašicu od tikvice i mrkve možete ponuditi bebi od 6 mjeseci. Tikvice i mrkva su bogati vitaminima i jako je dobar izbor za ponuditi maloj bebi koja tek kreće s upoznavanjem novih okusa.

Kašica za dob od 6 mjeseci

Sastojci:

  • 1 srednje velika tikvica
  • 1 srednje velika mrkva

Priprema:

Operite tikvicu i mrkvu, mrkvu ogulite i zajedno s narezanom tikvicom stavite da se kuha u malo vode. Nakon što se skuha sve zajedno s vodom u kojoj je kuhano izmiksajte štapnim mikserom. Nije potrebno dodavati vode.

U kori tikvica nalazi se većina hranjivih tvari poput vitamina B i C, zato je najbolje ne guliti ih, također je bogata vitaminom A, kalcijem, željezom, vitamin B6, kobalaminom i magnezijem.

Mrkva veliki izvor karotenoida, koji pomažu u zaštiti od bolesti krvožilnog sustava, regulaciji šećera u krvi i poboljšanju vida.

Ove dvije namirnice daju odličan okus koji možete ponuditi svojoj bebi kao jedan od prvih obroka, mrkva zbog svoje slatkoće najčešće dobro prolazi kod malih beba.