Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Kašica od butternut tikve ili muškatne tikve

Kašica od butternut tikve ili muškatne tikve
webdesignnewcastle

Kašicu od butternut tikve možete ponuditi bebi od 6 mjeseci. Ovaj plod ima narančasto meso koje je jako ukusno i većina beba ga voli, okusom jako slično bundevi.

Kašica za dob od 6 mjeseci

Sastojci:

  • 1 srednje velika butternut tikva

Priprema:

Izbodite čačkalicom na nekoliko mjesta i stavite srednje veliku butternut tikvu u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 175 stupnjeva.

Pecite ju cca 1 sat s tim da ju okrenete svakih 25 minuta. Kad se ispeče prerežite ju na pola da se ohladi i žlicom maknite sjemenke. Kad se malo ohladi ogulite koru i meso sastružite žlicom. Stavite ju u posudu i štapnim mikserom pretvorite u kašu, najčešće nije potrebno dodavati vode.

Butternut tikva je jedna od prvih namirnica koje uvodimo na samim počecima dohrane upravo zbog razloga što je slatkastog okusa, a sadrži ugljikohidrate koji su lako razgradivi za mali organizam. Može se lako kombinirati s ostalim namirnicama poput riže i prosa.

Butternut tikva je namirnica koja sadrži složene ugljikohidrate u obliku škroba, a bogata: vitaminom A, vitaminom C, Kalcijem, Željezom, Vitamin D, Vitamin B6, Kobalamin i Magnezijem