Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Kašica od tikvice i brokule

Kašica od tikvice i brokule
Africa Studio / Shutterstock

Kašica od tikvice i brokule preporučuje se za bebe starije od 7 mjeseci, a hranjivi sastojci ove dvije namirnice su jako zdrave za bebu.

Kašica za dob od 7 mjeseci

Sastojci:

  • pola srednje tikvice
  • 3-4 cvijeta brokule

Priprema:

Narežite pola tikvice na 3-4 koluta i dodajte brokulu koju ste prethodno dobro oprali. Dodajte vode da tri prsta bude vode preko i kuhajte cca 15 minuta. Provjerite vilicom da li su se sastojci omekšali i zatim ih ocijedite. Štapnim mikserom ili vilicom izgnječite sastojke te dodajte vode u kojoj se kuhalo tako da dobijete gustoću kašice koja odgovara vašoj bebi.

Kora tikvice je bogata hranjivim sastojcima poput vitamina B i C, zato je najbolje ne guliti ih, također je bogata vitaminom A, kalcijem, željezom, vitamin B6, kobalaminom i magnezijem.

Brokula je dostupna kroz cijelu godinu, ali je njezin vrhunac u proljeće. Vodite računa da brokula koju nudite vašoj bebi tamnozelenog vrha, bez tamnih dijelova koji ukazuju na truljenje. Brokula je bogata vitaminom C i vitaminom A, te izvrstan izvor kalija i kalcija. Brokula kod beba može imati nuspojavu u obliku nadutosti, pa krenite s manjom količinom.