Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Kašica od špinata i krumpira

Kašica od špinata i krumpira

Kašica od špinata i krumpira može se ponuditi bebi od 9 mjeseci. Svima nam je poznato da je špinat jedna od namirnica bogata vitaminima.

Kašica za dob od 9 mjeseci

Sastojci:

  • 100 g špinata
  • 40 g krumpira
  • 100 ml adaptiranog mlijeka
  • 1 žlica rižinih pahuljica
  • 1 žlica maslaca ili biljnog ulja

Priprema:

Operite i očistite špinat te ga dobro ocijedite. Zatim oguljeni i narezani krumpir na kockice stavite kuhati. Kad bude napola kuhan dodajte špinat i kuhajte sve dok špinat ne padne na dno posude. Nakon kuhanja ocijedite sastojke te ih propasirajte, na propasirane sastojke dodajte maslac/biljno ulje i prelijte mlijekom, te na kraju dodajte rižine pahuljice.   

Špinat je jako zdrava namirnica za bebe, bogata je vitaminom Ai C, te kalijem. Svježi špinat dostupan je kroz cijelu godinu samo je važno da listovi budu čisto zeleni, bez taminijih dijelova koji ukazuju da je već na tim dijelovima poceo trunuti. Čuvajte ga u hladnjaku i iskoristite kroz dva do tri dana.

Krumpir je namirnica koja u sebi sadrži vitamin C te sadrži ponešto vitamina B – skupine, te nezanemarive količine minerala poput: kalcija, kalija, fosfora i bakra.