Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Kašica od mrkve

Kašica od mrkve
Teresa Kasprzycka / Shutterstock

Kašicu od mrkve možete ponuditi bebi od 7 mjeseci. Podjednako mrkvicu vole i bebe i zečii.

Kašica za bebe od 7 mjeseci

Sastojci:

  • 2 mrkve srednje veličine

Priprema:

Oguljenu mrkvu prerežite na pola i još polovice prepolovite i stavite da se kuha u malo vode, da voda bude 1 prst preko mrkve. Nakon 15 minuta čačkalicom provjerite da li je kuhana, da bi znali da li je kuhana mrkva bi se trebala lako lomiti. Nakon što se skuha pustite da se malo ohladi, a zatim izvadite mrkvu i štapnim mikserom ju usitnite dodavajte vodu u kojoj ste kuhali mrkvu ovisno koliko želite da kašica bude gusta.

Od veče količine unosa mrkve bebina koža može požutjeti zbog karotena koji mrkva sadrži, ovo stanje nije opasno i nakon nekog vremena boja bebine kože se vrati u normalu.

Mrkva je vrlo bogata beta karotenom, nakon čega slijede vitamin K, vitamin C, vitamin E, vitamin B1, B2, B3, B6, folna kiselina, fosfor, kalij. Najbolje su mrkve koje su čvrste, nenapuknute i bez tamnih dijelova. Mrkve možete čuvati i do 2 tjedna u hladnjaku.