Ana Mužak

Ana Mužak

mag. psych.

Rođena je u Zagrebu gdje je i provela svoje djetinjstvo. Želja joj je bila raditi s djecom te je nakon srednje škole upisala Učiteljski fakultet u Zagrebu, a potom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studij psihologije.

Tijekom studiranja počela je volontirati u Klinici za dječje bolesti, gdje je zajedno s kolegicama pokrenula projekt pričanja priča hospitaliziranoj djeci „Ispričat ću ti priču“. Iz projekta je nastala udruga Centar Pričaj mi, čiji je i danas član, a projekt pričanja priča proširio se i na druge bolnice u gradu Zagrebu te se tijekom godina uključio veliki broj novih volontera.

Nakon završenog studija zaposlila se u dječjem vrtiću Mali istraživač kao stručni suradnik psiholog gdje i danas radi. Jako voli dječje priče i slikovnice te je sudjelovala u stvaranju didaktičkog pomagala za djecu Ku-kuc! Priča je unutra i autorica je dječjih priča u njemu. Ku-kuc! je 2016. godine proglašen jednom od najboljih projektnih ideja društvenog poduzetništva Zagrebačke banke, Unicredit Foundation i Impact Huba te 2017. godine Zaklade Reach for Change i Tele 2. 2018. sudjelovala je u stvaranju knjižice za roditelje „Igra je važna, zaigrajte se!“.

Tijekom svog rada vodila je i kreirala mnoge cikluse radionica za srednjoškolce, za odgojitelje i stručne suradnike, roditelje i djecu. Trenutno se educira za psihoterapeuta Transakcijske analize i terapije igrom. I veseli se budućem radu s djecom i njihovim obiteljima.

Članci autora

Zašto je dobro da dijete ide u vrtić?

Zašto je dobro da dijete ide u vrtić?

Dobili ste dijete, prošli ste prve neprospavane noći, štucanja, bljuckanja, prve osmijehe i pogled koji vam govori da vas voli, prvo mahanje nogicama, zatim puzanje svuda po kući,...

Disciplina bez drame

Disciplina bez drame

Izazovi koje donosi roditeljstvo ponekad nisu lagani i situacije koje ono nosi sa sobom često nas dovode do stanja koje prije nego smo postajali roditelji nismo znali da su moguće.

Zašto je igra važna?

Zašto je igra važna?

Kada ste bili dijete igra je vjerojatno bila aktivnost kojom ste se svakodnevno bavili, jedva ste čekali da pojedete ručak, stresli sa sebe preostale mrvice i ostatke mrkve iz juhe i hitro se vratili svojoj igri.