Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

6 jednostavnih recepata za mlade mame

6 jednostavnih recepata za mlade mame
Dmitriy Shironosov

Danas čak niste imali vremena niti se otuširati. Kako ćete tek kuhati? Isprobajte neke od ovih jednostavnih recepata u ugodnom društvu vašeg partnera nakon što vašu mazu polegnete u nosiljku.

Uživanje s partnerom uz obrok
Dmitriy Shironosov / Shutterstock.com

Lazanje u tavi

Tko ne voli dobre slasne lazanje? Ne brinite! Ove vam neće pokvariti stav o zdravoj prehrani. Sadrže mnogo povrća kao što su špinat, mrkvica, luk te će vam pomoći u vašoj probavi u zelenim i narančastim namirnicama. Nije potrebno namazati dno tavice kao kod ostalih lazanja i za manje od 25 minuta kuhanja biti ćete radosni što ste tako brzo napravili jelo.

Piletina s kozjim sirom I bosiljkom

Ovo izvrsno i jednostavno jelo od piletine punjeno kozjim sirom možete napraviti i sami kod kuće dok stavite bebu da se odmara u svojoj nosiljci. Za mlade mame to je jelo puno proteina a možete dodati i povrće kao što su špinat, paprika ili luk u smjesu sa sirom da bude oplemenjeno zelenilom. Poslužite sa smeđom rižom ili kuskusom i dobit ćete zdravo I ukusno jelo.

Yangchow riža

Kome još treba slani obrok kojeg ćete skuhati kad uvijek možete skuhati rižu? Recept možete prilagoditi svom okusu – ako ste vegetarijanac nemojte stavljati piletinu ili pršut jednostavno dodajte više povrća. Rižu možete skuhati i prije, recimo za vrijeme vikenda ili zamolite vašeg partnera da on to učini umjesto vas. Skuhanu rižu ostavite u hladnjaku do upotrebe te će vam pripremanje ovog jela tako biti jednostavnije i brže.

Grčka salata s toplim pahuljicama

Napravite giros. Ovo jelo je bezgrješna inspiracija. Biti će još zdravije ako koristite cjelovito brašno za prženice. Za ovo jelo treba vam samo 10 minuta – ukupno - jer možete pripremiti povrće dok vam se peku prženice. Za više proteina dodajte piletinu pečenu na grilu.

Piletina Tacos

Bilo bi poželjno da kupujete veće količine namirnica – sve dotle dok ćete to sve i potrošiti. Ovo je izvrstan recept za ostatke piletine. Jednostavno podgrijte uz dodatak graha i sočne grilane paprike i luka za dodatnu energetsku vrijednost praveći se da vi i vaš partner uživate na odmoru negdje na jugu Jadrana čak iako ste u carstvu svoje kuhinje noseći svoju poprskanu odjeću.

Pizza Bianca

Zašto zvati dostavljača kad možete sami jednostavno napraviti tijesto za pizzu i da vam kuća istovremeno zamiriše po bakinoj kuhinji s okusom Italije? Uostalom sistem "Uradi sam" je jeftinija varijanta, zar ne? Da biste napravili ovu bijelu pizzu jednostavno poslažite po njoj masline, sir i neki svoj omiljeni dodatak, zapecite sve 20 minuta i – uživajte!