Ivana Pentz

Ivana Pentz

dr.sc., dr.med. / Specijalist ginekologije i opstetricije, subspecijalist humane reprodukcije

Počela je raditi 1994. u bolnici Sveti duh, baveći se ultrazvučnom dijagnostikom u ginekologiji i porodništvu. Od 1995. do 2000. godine specijalizirala je ginekologiju i porodništvo u KB „Sestre milosrdnice“, također u Zagrebu, gdje je nastavila raditi i postala subspecijalista ginekološke endokrinologije i humane reprodukcije, u međuvremenu je magistrirala i doktorirala u istom području.

Sudjelovala je na svim važnijim hrvatskim i svjetskim kongresima iz područja ginekološke endokrinologije, a na pojedinima i kao predavač. Objavila je više znanstvenih radova i napisala nekoliko poglavlja u knjigama iz istog područja. Završila je niz poslijediplomskih tečajeva I. kategorije iz područja ultrazvuka, 3D/4D ultrazvuka, minimalno invazivne kirurgije, dječje ginekologije, te tečaj primjene CO2 lasera u ginekologiji.

Studijski je boravila više puta na klinikama u Austriji i Njemačkoj, a petnaestogodišnjim iskustvom rada u bolnici, gdje je kao dugogodišnji voditelj ambulante za dječju i adolescentnu ginekologiju te voditelj ambulante za menopauzu, stekla vrlo vrijedno kliničko iskustvo koje joj je pomoglo da sigurno i samostalno nastavi raditi i u privatnoj praksi.

Područje njezinog posebnog interesa je minimalno invazivna kirurgija, ginekološka endokrinologija, dječja i adolescentna ginekologija, a u novije vrijeme i ginekološka estetika.

2011. otvorila je vlastitu Polikliniku Fleur u Zagrebu,a krajem 2015. godine označilo je preseljenje Poliklinike na novu adresu, u kojoj radi i danas.

 

Članci autora

Što su cervikalni brisevi?

Što su cervikalni brisevi?

Glavni cilj citološke analize cerviko-vaginalnog razmaza obojenog po Papanicolaou je otkrivanje intrastaničnih i početnih invazivnih promjena vrata maternice.

Što su lažni trudovi ili Braxton Hicksove kontrakcije?

Što su lažni trudovi ili Braxton Hicksove kontrakcije?

Lažni trudovi ili Braxton Hicksove kontrakcije su nepravilne kontrakcije maternice, koje u pravilu trudnica ne osjeća kao bol već kao blažu nelagodu ili stezanje u trbuhu.

Važnost prenatalnih vitamina u trudnoći

Važnost prenatalnih vitamina u trudnoći

U životnom ciklusu žene trudnoća obilježava iznimno uzbudljivo razdoblje prepuno emocija, od beskrajne sreće do zabrinutosti i straha.