Ana Jelčić

Ana Jelčić

dr.med. / spec. ginekologije i opstericije

Specijalistica ginekologije i opstetricije, završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2006. godine. Do 2009. godine radila je u Klinici za Infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" na Zavodu za urogenitalne infekcije i nejasna febrilna stanja.

Godine 2009. Počinje raditi u svojstvu specijalizanta ginekologije  i opstetricije u KB "Sv. Duh" i Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb gdje je 2017. položila specijalistički ispit. Nakon položenog specijalističkog ispita radi u Domu Zdravlja Zagreb centar i honorarno u Poliklinici Gemini Plus.

Poslijediplomski studij Ultrazvuk u ginekologiji i opstetriciji završila je 2010. godine. Edukaciju za provoditelje trudničkih tečajeva Grada Zagreba završila je 2019. godine. U sklopu trajne medicinske edukacije pohađala je brojne domaće i međunarodne tečajeve i simpozije te radila na znanstvenim projektima.

Članci autora

Anomaly scan u trudnoći

Anomaly scan u trudnoći

Anomaly scan je važan, detaljan ultrazvučni pregled fetusa u trudnoći koji se preporuča svim trudnicama, a obavlja se oko 22. tjedna trudnoće (20.-22. tjedna).

Krvarenje u trudnoći

Krvarenje u trudnoći

Krvarenje u trudnoći nije rijedak događaj i može se javiti u svim stadijima trudnoće.