Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Savjeti za buduće mame

Savjeti za buduće mame
Piotr Marcinski / Shutterstock.com

Majčinstvo je jako važan korak u životu žene. U narednom članku su neki savjeti koji će vam pomoći da lakše proživite trudnoću.

Majčinstvo je blagoslov u životu svake žene, blagoslov koji donosi sreću i osjećaj ispunjenosti. Ne postoji osjećaj koji bi mogao zamjeniti donošenje na svijet novog života.

Neke žene ne uživaju u trudnoći dok druge uživaju u ljubavi koja ih ispunja. Istina je da to varira od osobe do osobe. Trudnoća je predivna stvar i ne možete si pomoći kada vidite trudnicu znajući da u sebi nosi novi život. Dakako, postoje promjene u tijelu koje žena mora proći, no imajući na umu da se u vašoj maternici razvija novi život čini trudnoću lakšom.

U nadi da ćemo pomoći budućim majkama u trudnoći a i poslje poroda, sastavili smo nekoliko savjeta koji mogu biti jako korisni:

  • Trbuh masirajte kremom protiv strija koja je specijalno izrađena upravo za tu svrhu. Sastojci kreme pomažu koži da održi svoju elastičnost tijekom trudnoće. Nebriga za vašu kožu može uzrokovati pucanje tkiva jer se koža rasteže, što dovodi do pojave strija. Trbuh masirajte kružnim pokretima kako bi dodatno potaknuli cirkulaciju i povećali elastičnost kože.
  • Trudnoća može uzrokovati tamne mrlje na koži i na licu. Te mrlje se zovu melazme, i jako su učestale. Nazivaju se još i maskom trudnoće.
  • Plivanje tijekom trudnoće pomoći će vam osjećate se opuštenom. Voda je gušća od zraka te će doći kao osvježenje tijelu, smanjujući pritisak na tijelo i zglobove. Plivanje također održava vašu fleksibilnost i mišiće jer možete izvoditi lagane vježbe (koje imaju veliku korist) pod vodom. Ne zaboravite da klor jako isušuje vašu kožu, te se pobrinite da naneste dehidracijsku kremu prije i nakon plivanja.
  • Uživajte u svome izgledu, imajte na umu da kad rodite sve će se vratiti u normalu. Možete se moderno odjenuti ako će vam to pomoći da se osjećate bolje. U zadnje vrijeme su jako popularne postale modne linije za trudnice. Više ne morate nositi staromodnu vrećastu odjeću. Možete izgledati zamamno i u trudničkoj odjeći. Držite do svoga izgleda i samopouzdanje će vam definitivno porasti.

Trudnoća je najlijepše razdoblje u životu žene, nikada nećete zaboraviti tenutke vaše trudnoće stoga uživajte u svakom.