Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

6 načina da povećate šanse da dobijete mušku bebu

6 načina da povećate šanse da dobijete mušku bebu
robarmstrong2

Ukoliko priželjkujete mušku bebu možda se pitate, ima li nekih savjeta koji vam mogu pomoći da se vaš san ostvari.

Zahvaljujući današnjim znanstvenim tehnologijama roditelji mogu izabrati spol svojeg potomka. Stručnjaci koji se bave oplodnjom mogu razlučiti i izabrati embrije po spolu. No ukoliko svi pokušaji u dobivanju dečka ne urode plodom, ipak su šanse na vašoj strani jer prema statističkim podacima oko 1050 dječačića je rođeno više negoli djevojčica. Ovdje možete pročitati na koji si način možete pomoći ako želite dobiti malog dječaka.

Prvi korak

Trebate jesti tj., konzumirati "mušku" hranu - hranu koja će promijeniti pH (ili kiselost) vašeg organizma. Da biste začeli muško dijete neophodno je jesti ribu, meso, svježe voće i tjesteninu. Istovremeno izbjegavajte sireve, jogurt, orahe i morske plodove.

Drugi korak

Koristite se kineskim lunarnim kalendarom koji su osmislili kineski znanstvenici prije mnogo godina po kojem se može predvidjeti budući spol djeteta i to po starosti majke i mjesecu začeća.

Treći korak

Trebali biste jesti više obroka dnevno, redovito doručkovati, i jesti u međuvremenu manje obroke hrane bogate kalcijem, kalijem i vitaminima B-12, C i E tijekom dana. To će pomoći tijelu da održi normalnu razinu šećera u tijelu i rezultirati će većom mogućnošću da dobijete bebu dječaka.

Četvrti korak

Pokušajte koristiti pravilan položaj zbog dublje penetracije tijekom odnosa što će doprinijeti većoj mogućnosti u začeću muškog djeteta. Muški spermiji se brže kreću ali zato i kraće žive stoga je bitno da brzo stignu do cilja.

Peti korak

Planirajte odnos. Da biste povećali šansu i začeli dječaka trebali biste imati odnos ne prije od 24 sata negoli vam nastupi ovulacija i 12 iza ovulacije, jer cervikalna sluz koja se stvara tijekom ovulacije je više skliskog sastava i manje kiselosti koja na taj način omogućuje bržu pokretljivost manje sposobnijih spermija da dođu u dodir s jajašcem, ali ako ne možete sa sigurnošću odrediti točan dan ovulacije možete koristiti test ovulacije.

Šesti korak

Savjetujte se s vašim liječnikom o izboru djetetovog spola. Možete se obratiti klinikama za oplodnju gdje će vam ponuditi neinvazivne metode koje daju izvrsne rezultate.