Kako povećati šansu u začeću curice

Mnogo bračnih parova koji sanjaju o bebi priželjkuju bebu određenog spola iako su šanse pola-pola.


Neki su sretni s bilo kojim spolom svog djeteta dok neki ipak pokušavaju saznati spol svog budućeg klinca. Roditelji se koriste ultrazvučnim pregledima u ranijem stadiju trudnoće - ali ima nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u začeću željenog spola da budemo točniji, curice.

Razlog

Glavni razlog zbog kojeg roditelji žele saznati spol svog djeteta je u balansu u porodici. Možda već imaju dječaka i ovog puta bi željeli curu u obitelji. U nekim slučajevima u porodici postoji osoba koja nosi gene s određenim spolnim karakteristikama a koji mogu biti ozbiljan razlog za pojavu nekih bolesti kao što su hemofilija u dječaka i zato roditelji žele izbjeći takve nepravilnosti i žele curicu.


monbibi/shutterstock.com

Prirodne metode

Postoji nekoliko teorija kako se može začeti curica. Jednu od ovih teorija zagovarao je Landrum Brewer Shettles koja se i po njemu zove - Shettlesova metoda. Prema toj teoriji žensko jajašce ima dulji vijek trajanja od muškog i zato je poželjno imati odnos nekoloko dana prije ovulacije i time se povećavaju šanse da ćete začeti curicu. Suprotno tome on tvrdi da se muška sperma brže kreće i zato imajući odnos na sam dan ovulacije rezultira s muškim potomkom. Također i unos određene hrane utječe na spol djeteta. Da biste začeli djevojčicu potrebno je jesti hranu bogatu kalcijem i magnezijem, no nije dokazana ispravnost ove metode ali nisu potvrđene ni nedostaci.

Invazivne metode

Ako su parovi odlučni da žele djevojčicu svakako se trebaj obratiti u kliniku. Sperma se može odvojiti koristeći se pritom samo ženske stanice u oplođivanju. Ericsonova tehnika tvrdi da je 5% uspješna u začeću djevojčice dok drugi stručnjaci govore o pola-pola šansama. MicroSort je tehnika razvrstavanja sperme koja se obavlja u specijaliziranim laboratorijima i daje 90% uspjeha ali najsigurnija metoda je preinplantatska dijagnoza oplodnje koja zahtijeva IVF i koristi stanicu izravno iz kreiranog embrija da se vidi radi li se o dečku ili curici. Ova metoda poznata kao PGD (preimplantacijska genetska dijagnostika) je sigurna u skoro 100 % slučajeva u oba spola.

Zaključak

Sasvim je sigurno koristiti prirodne metode iako mnogi roditelji tvrde da nisu uspješne. Za one koji imaju opravdane i važne razloge da imaju djevojčicu, invazivni genetički testovi mogu pomoći ali su oni skupi kao i sama procedura.

Vezani sadržaj s portala MaminaMaza

Nek je beba zdrava, pametna... i neka bude curica (ili dečko)!
Kako napraviti bebu?
6 načina da povećate šanse da dobijete mušku bebu

Želite nešto reći? Podijelite vaše mišljenje ili savijet s ostalima!

Trenutno nema komentara...

Komentirati mogu isključivo registrirani korisnici.
Registrirajte se ili se prijavite!

IZDVOJENI LINKOVI