Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli

Znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli
Alena Ozerova / Shutterstock

Evo nekoliko slatkih načina izljeva ljubavi kojim vam vaša beba pokazuje koliko vas voli, počevši od prvih nekoliko tjedana sve do godinu dana.

Proces privrženosti bebe prema svojoj mami raste od samog rođenja. Svojom ljubavlju, brigom i pažnjom, a povrh svega svojom prisutnošću stvarate jednu posebnu vezu koja se formira u to da se vaša beba iz dana u dan sve više zaljubljuje u vas.

Koji su to znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli? Nekoliko tjedan od rođenja kad se bebi počinje bistriti vid tada počinje fokusirati vaše lice i tada ono postaje njezina najdraža pojava, to je ujedno i početak njezine ljubavi prema vama. Svaki dan ljubav postaje sve jača i sve više postaje svjesnija koliko je važno da ste u njezinom životu.

Beba prepoznaje vaš miris

Vaš miris za vašu bebu je sve, može joj biti ponuđeni različiti mirisi i miris vaše majice natopljene u vaše mlijeko ona će bez sumnje uvijek ići upravo prema vašj majici. Vašem dijetetu ništa ne miriše slađe od vas.

Prvi osmijeh

Prvi osmijeh je upravo ono najljepše na što se svi raznježimo je osmijeh koji dobijemo od male bebe. Nakon što već prepozna vaše lice, vaš glas ili miris i uputi vam prvi osmijeh to je onaj čarobni trenutak kojeg ne možemo zaboraviti, to je upravo njezin način da vam kaže "volim te".

Ona razgovara s vama

Prvo gugutanje će biti usmjereno na vas, ovo je prvi način direktne komunikacije bebe i mame. Već od najranijih dana učite vašu bebu pravilnoj komunikaciji na način da joj dopustite da gugutanjem ispriča sve što želi, strpljivo ju slušajte i tek kad napravi pauzu odgovorite joj kroz nekoliko riječi i ponovno strpljivo čekajte da ponovno započne s gugutanje. Na taj način joj već od najranijih dan pokazujete da ju uvažavate i postavljate temelje za kasniji pravi razgovor.

Beba vas želi u svojoj blizini

Oko šestog mjeseca primijetit ćete da vaša beba vaša beba počinje primjećivati vašu odsutnost i izražavati nezadovoljstvo ako vas ne vidi. Prvi znakovi koji pokazuju da nije sretna kad vas ne vidi je protestiranje ili plakanje. Čim se ponovno pojavite istog trenutka se pojavi i veliki osmijeh na njezinom licu i jasno vam govori "volim te" i "volim kad te vidim".

Diže ruke prema vama da ju primite

Oko šestog mjeseca vaša beba će bez obzira bili u krevetu, podu ili ih netko drugi drži kad se pojavite u videokrugu pružati ruke prema vama da ju primite i na taj način i tijelom pokazuje da vas voli i želi biti u vašem naručju.

Beba vas koristi kao štit

Nemojte se iznenaditi ako se beba okrene i privije uz vas kad se pojavi netko njoj nepoznat. Ovo je normalna faza, okretanje prema vama za nju znači da ćete ju zaštititi i da se uz vas osjeća sigurno, a ujedno i da vas upravo zbog toga puno voli i vjeruje vam da ćete ju čuvati.

Ljubljenje

Otprilike oko godine dana vaše će vas dijete početi ljubiti kad god joj se ukaže prilika, odnosno kad god joj se približite. Neće to biti pravi poljupci više će izgledati kao nagon da se primakne vašem licu koje će najčešće biti cijelo mokro od bebinih poljubaca.