Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli

Koji su to znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli?

Znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli
AVAVA / Shutterstock.com

Koji su to znakovi koji vam govore da vas vaša beba voli? Nekoliko tjedan od rođenja kad se bebi počinje bistriti vid tada počinje fokusirati vaše lice i tada ono postaje njezina najdraža pojava, to je ujedno i početak njezine ljubavi prema vama. Svaki dan ljubav postaje sve jača i sve više postaje svjesnija koliko je važno da ste u njezinom životu.

Prvi osmijeh


Onaj trenutak kad vam se beba prvi puta istinski nasmije je neopisiv to je njezin način da vam kaže "volim te".

Beba prepoznaje vaš miris

Ako joj ponudite predmete natopljene u razne mirise ona će uvijek ići prema predmetu koji je natopljen vašim mlijekom i vašim prirodnim mirisom. Maloj bebi ništa ne miriše bolje od njezine mame.

Ona razgovara s vama

Prvo gugutanje će biti usmjereno na vas, ovo je prvi način direktne komunikacije bebe i mame. Već od najranijih dana učite vašu bebu pravilnoj komunikaciji na način da joj dopustite da gugutanjem ispriča sve što želi, strpljivoj ju slušajte i tek kad napravi pauzu odgovorite joj kroz nekoliko riječi i ponovno strpljivo čekajte da ponovno započne s gugutanje. Na taj način joj već od najranijih dan pokazujete da ju uvažavate i postavljate temelje za kasniji pravi razgovor.

Beba vas želi u svojoj blizini

Oko šestog mjeseca primijetit ćete da vaša beba nije sretna kad vas ne vidi u svojoj blizini. Prvi znakovi koji pokazuju da nije sretna kad vas ne vidi je protestiranje ili plakanje. Čim se ponovno pojavite istog trenutka se pojavi i veliki osmijeh na njezinom licu i jasno vam govori "volim te" i "volim kad te vidim".

Beba vas koristi kao štit

Nemojte se iznenaditi ako se beba okrene i privije uz vas kad se pojavi netko njoj nepoznat. Ovo je normalna faza, okretanje prema vama za nju znači da ćete ju zaštititi i da se uz vas osjeća sigurno, a ujedno i da vas upravo zbog toga puno voli.