Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Vježbanje nakon poroda

Vježbanje nakon poroda
& Mame & Bebe & Trudnice - program vježbanja za mamu i bebu

Nakon 9 dugih mjeseci trudnoće, konačno je ta mala maza u vašem naručju. Vaš se život jednostavno mijenja iz korijena i sve što je nekad bilo važno, jednostavno postaje - nevažno. No, bez obzira na to, žena ne smije prestati misliti o sebi!

Nakon 9 dugih mjeseci trudnoće, konačno je ta mala maza u vašem naručju. Vaš se život jednostavno mijenja iz korijena i sve što je nekad bilo važno, jednostavno postaje - nevažno. Jedino vam je bitno da tom malom biću osigurate sigurnost i sretan život. No, bez obzira na novonastalu situaciju, žena ne smije prestati misliti o sebi.

Tijekom trudnoće vaše se tijelo mijenja. U prosjeku svaka žena dobije oko 15-ak kilograma (neke i više), a i dolazi do drugih promjena koje se najbolje uočavaju nakon poroda. Porodom se u prosjeku izgubi oko 6 kilograma, no nažalost, ostatak ostaje tu zajedno s viškom kože i potkožnog masnog tkiva. Kod većine žena najviše potkožnog masnog tkiva ostane u području trbuha i leđa, te na bokovima. Zato nije ni čudno što svaka žena nakon poroda poželi tijelo kakvo je imala prije trudnoće. S obzirom da sam proces trudnoće traje punih 9 mjeseci isto tako i vraćanje u formu nakon poroda nije proces koji se može desiti preko noći. Ciljanim vježbama svaka mama može ponovo biti u boljoj kondiciji i dostići svoj cilj - ući u odjeću koju je nosila prije trudnoće, te izgledati zanosno.

No, povratak u prijašnju formu nije važan samo za mamu, već i za njezinu bebu. Žena koja se prije vrati u formu, puno će lakše i s manje muke voditi brigu o svojoj bebi, lakše će podnijeti neprospavane noći, vlastiti umor i iscrpljenost.

& Mame & Bebe & Trudnice

Program vježbanja & Mame & Bebe & Trudnice koji se provodi u AEROfitness clubu omogućuje vam da vježbate zajedno sa svojom bebom. S obzirom na činjenicu da je mamama vrlo teško odvojiti vrijeme za sebe dok je beba još mala, ovaj je program idealan za sve mame. Isto tako, velik broj mama nema kome ostaviti svoju bebu ili ako i uspije tijekom cijelog svog treninga brine se o tome da li je s bebom sve u redu te se ne koncentrira na svoj trening u potpunosti.

Posebnost ovog programa leži u činjenici da je dijete aktivno uključeno u program. Majkama je omogućeno da vježbaju zajedno sa svojom djecom stvarajući pritom posebnu vezu i povezanost sa djetetom. Takvo vježbanje je i vrijeme korisno provedeno s djetetom. Veza između majke i djeteta je sveta i zato je treba njegovati kroz različite aktivnosti koje izvode zajedno. Bebe se mogu priključiti već kad navrše dva mjeseca -  na početku leže pored mame, a mame rade svoje vježbe, a kasnije, čim počnu držati glavicu, zajedničko vježbanje može započeti! Sve vježbe koncipirane su na način da mama može vježbati i sama i s bebom, tako da, ukoliko beba nije raspoložena za vježbanje, može se odmarati, igrati s drugom djecom, spavati, a mama vježba sama pomoću rekvizita (uteg, lopte, gume). Ukoliko je beba zainteresirana za vježbanje, tada mama vježba s njom i zajednička zabava je zagarantirana!

Ovaj jedinstveni program omogućuje majkama brže vraćanja tijela u stanje prije trudnoće, oblikovanje tijela i dobivanje mišićne mase, psihičko rasterećenje te smanjenje bolova u donjem djelu kralješnice. Djeca od njega imaju višestruku korist - prvenstveno uspostavljanje čvršće veze s majkom, povećanje otpornosti i izdržljivosti te stimulaciju u smislu ugodne glazbe i kretanja. To je istovremeno dobra vježba za snagu i oblikovanje vašeg tijela, a i zabava za dijete koje na taj način u različitim položajima dobije dragocjena iskustva.

Vježbe su namijenjene oblikovanju tijela u cjelini i jačanju trbušnih i leđnih mišića, kako bi se mama lakše i brže oporavile nakon poroda. Teoretski su vježbe namijenjene za kritične zone poslije poroda (trbuh, leđa, ruke, noge), odnosno vježbe na cijelo tijelo: vježbe za ruke, prsa i rameni pojas, za mišiće nogu i stražnjice, za leđne i trbušne mišiće, te vježbe za opuštanje i istezanje mišića.

Program je namijenjen djeci od najranije dobi (od cca 6 tjedana starosti) pa do cca 1,5 godine starosti. Program je također prilagođen i trudnicama koje žele lijepo izgledati i osjećati se dobro u trudnoći.

AEROfitnes club
Sveti Duh 36, 10000 Zagreb
01/3778-792
[email protected]
www.aerofitness.hr/mame-bebe
Službena Facebook stranica

Darivanje jednomjesečnog treniga
Portal MaminaMaza u suradnji s AEROfitness clubom darivao je dvije mame/trudnice s jednomjesečnim treningom za program vježbanja '& Mame & Bebe & Trudnice'. Da bi sudjelovali u ovom darivanju, bilo je potrebno ostaviti nam komentar u kojem bi napisali vaše mišljenje o ovom programu vježbanja i razlog zašto bi upravo vama ovaj program bio idealan.