Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Što učiniti kada vaša beba konstantno plače?

Što učiniti kada vaša beba konstantno plače?
Lipik

Sve bebe plaču, a majke se moraju nositi s time i pokušati pronaći način kako to zaustaviti. Neke majke uspiju pronaći način kako smiri svoju mazu, no također neke majke mogu taj plač vrlo traumatično podnijeti.

Ovo ponekad zna biti vrlo opasno, jer vaše dijete plače, a vi ste bespomoćni i ne znate što učiniti da mu pomognete. No svakako morate pokušati sve načine kako bi riješili taj problem, tako ćete i vi i vaša maza biti sretni, a plakanje i traumatična buđenja po noći će se svesti na minimum.

Sto kad beba neprestano place
Lipik/Shutterstock.com

Bebe inače plaču s razlogom, bilo da su gladne, da im je dosadno ili pak da im nije ugodno u položaju u kojem se nalaze, ili ih boli nešto, razlozi su različiti. Ako uspijete brzo otkriti razlog plača vašeg djeteta, tada ćete moći uz malo napora vrlo učinkovito te suze zaustaviti. Mi smo za vas priredili članak u kojem ćemo vam pokazati nekoliko koraka da otjerate suze.

Čitanjem maknite suze s lica vašeg djeteta – bebama je majčin glas vrlo stimulativan i opušta ih. Čitajte im priču, novine, pa čak im možete čitati i sastojke sa zadnje strane pahuljica, ovo će jako smiriti dijete. Pjevanje je još jedan uspješan način kako smanjiti suze, otpjevajte joj pjesmicu, garantiramo da će joj se zasigurno svidjeti.

Opuštanje – pa čak i kad je vaše dijete staro tek nekoliko mjeseci, ono ima mogućnost da zamijeti raspoloženje svoje majke. Ako ste pod stresom ili nervozni zbog plakanja vašeg djeteta, time ćete samo pogoršati situaciju. Opustite se, nježno ju uzmite u naručje i ljuljuškajte, te joj nježno pričajte. Ako ste vi smireni, i vaše dijete će također biti mirno.

Zvukovi – različiti zvukovi mogu vrlo brzo smiriti dijete i maknuti suze s lica. Neke bebe uživaju u ritmičnim zvukovima kao što je zvuk perilice za rublje ili pak stari sat. Zvuk usisavača ili motora automobila su također poznati načini kako da smirite dijete.

Kažu da bebe vole slušati klasičnu glazbu, pustite joj neku opuštajuću skladbu, uz ovu glazbu ćete sigurno i vi opustiti, a to će sigurno primjetiti i vaša maza koja će tada sigurno bit veselija.