Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Najkorisniji pokloni za novorođenče

Imate li u svojoj okolini blisku prijateljicu ili dragu poznanicu koja očekuje bebu, sigurni smo da je želite razveseliti savršenim poklonom za dijete koje će biti lijep i koristan.

Što donijeti mami i bebi kad dođete u posjetu?

Nakon što se beba rodi i uspostavi redovan ritam hranjenja i spavanja, vrijeme je za posjetu novopečenoj mami. Iz velike ponude dječje opreme, igračaka i odjeće nije lako odabrati čime darivati novorođenče, zato vam u ovom članku želimo pomoći oko toga što kupiti kako biste bili sigurni da će beba (i mama) poklon sigurno koristiti.

 

Pelene i dječja kozmetika

Ako možete, saznajte koje pelene i dječju kozmetiku mama koristi za bebu i kupite zalihu koja će potrajati. S obzirom na to da je dječja koža osjetljiva i da mame preferiraju određene marke proizvoda, dobro je unaprijed saznati koje pelene bebe koriste te kupiti u nekoliko različitih veličina koje će beba iskoristiti kako bude rasla. Jednokratne prostirke za presvlačenje također su praktične i svakodnevno u upotrebi kao i vlažne maramice te kreme za guzu.

 

Odjeća

S kvalitetnom dječjom odjećom također ne možete pogriješiti. Važno je da je odjeća napravljena od prirodnih materijala kao što je pamuk te da je krojena jednostavno kako bi se bebe moglo brzo i jednostavno obući i svući. Ugodni pamučni bodyji, setovi, meke čarapice, hlačice, vreće za spavanje i tople jaknice izrađene od prirodnih materijala, odličan su poklon jer bebe dnevno promjene puno odjevnih kombinacija i iz tog razloga odjeće nikad nema dovoljno. Odjeća od prirodnih materijala može biti i izrađena iz održivih izvora, tako da činite dobro i za dijete i za naš planet.

 

Igračke

Kao dobre igračke koje će bebici biti zanimljive, izdvojili bismo mobil za kinderbet. Glazba i igračke koje se vrte u djetetovom vidnom polju, prije spavanja djeluju smirujuće i mogu vrlo brzo opustiti i uspavati djecu. Također, podloga za igranje, poznatija kao „Baby gym“ odlično je sredstvo koje potiče dijete na hvatanje predmeta i ojačava njegovu muskulaturu, što će svakako pridonijeti i fizičkom napretku.

 

Glazbeni uređaji

Glazbene naprave koja emitiraju glazbu, umirujuće zvukove prirode i raznovrsne šumove, umiruju bebu te mogu pozitivno djelovati na smirivanje bebe kako bi lakše zaspala.

 

Personalizirani pokloni

Razni predmeti ukrašeni imenom i/ili datumom rođenja mogu biti simpatičan poklon, no prije nego što ih kupite, trebalo bi razmisliti o njihovoj praktičnosti. Dekice i tješilice s izvezenim imenom korisne su jer se uvijek mogu koristiti tako da se pri odabiru poklona vodite njegovo praktičnošću za mamu i bebu.

 

Za dodatne savjete vezane za novorođenče, njegov rast i razvoj možete pratiti na Lidl Hrvatska Youtube kanalu - Sve što beba treba

 

U bogatoj ponudi Lidl Lupilu Pure Collection kolekcije odjeće za bebe koja je u svim Lidl dućanima od 27.12., možete pronaći: bodije, hlačice, veste, čarapice...
Lidlova Lupilu Pure Collection kolekcija odjeće za bebe omogućuje uživanje u aktivnostima tijekom cijelog dana jer se uz nju lakše igra i slađe spava. Napravljena je od 100% organskog pamuka, a mekana i prozračna tekstura savršeno odgovara nježnoj bebinoj koži te omogućuje maksimalnu udobnost nošenja tijekom cijelog dana.