Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Najbolji način pranja zubi koji su tek počeli rasti

Najbolji način pranja zubi koji su tek počeli rasti
Marcel Jancovic

Kada djetetu oko 6 mjeseca života počnu izbijati zubi, nabavite si četkicu za zube s malom glavom i drškom koja će pristajati vašoj ruci.

Kada vašoj bebi oko 6 mjeseca života počnu izbijati prvi zubi (ne očajavajte ako im tada ne izrastu zubići jer nekim bebama zubići počnu nicati čak i s 18 mjeseci!), nabavite si četkicu za zube s malom glavom i drškom koja će pristajati vašoj ruci.

Higijena zubi male bebe

Koristite malu količinu fluoridne paste za zube. Količina neka bude veličine zrna riže. Kako bi izbjegli dati djetetu preveliku količinu fluora, pridržavajte se ove opaske.

Dvaput dnevno nježno utrljajte po svakom zubiću i jeziku (ako vam beba dopusti), to će zasigurno uništiti bakterije koje uzrokuju loš zadah. Usta ne trebate ispirati jer koristite vrlo malu količinu paste za zube. Zamjenite četkicu za zube čim primjetite da je došlo istrošenosti.

U ovom razdoblju su zubići bebe razmaknuti tako da nema potrebe za čišćenjem zubnim koncem. Ustavri nema dokaza da zubni konac loše utječe na zube. Mnogi zubari preporučaju korištenje zubnog konca kada zubići počnu izbijati na površinu a poslje ih možete ispolirati četkicom.