Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Grčevi i plakanje kod beba

Grčevi i plakanje kod beba

Što kada vaša maza ima grčeve i konstantno plače? Nemojte očajavati, niste sami! Svaki roditelj ima barem malo iskustva s djetetom koje neprestano plače.

Što kada vaša maza ima grčeve i konstantno plače? Nemojte očajavati, niste sami! Svaki roditelj ima barem malo iskustva s djetetom koje neprestano plače. Unatoč svim roditeljskim intervencijama, grčevi mogu biti zabrinjavajući koliko za roditelje (nebitno koliko iskustva imaju sa time) toliko i za pedijatre.

Grčevi se mogu pojaviti kad beba napuni dva tjedna, ali na sreću prestat će za par mjeseci. Grčevi nisu opasni i predstavljaju jednu od normalnih faza u razvoju vašeg djeteta. Konzultirajte se s liječnikom ako je uz plakanje prisutna i povišena temperatura.

Nije poznat lijek za grčeve kod beba. Odgovor ne leži u mijenjaju prehrane majke koja doji. Neke bebe smiri umatanje u dekicu, dok druge reagiraju na držanje u naručju, no jedino riješenje je biti strpljiv dok ova nemirna faza ne prođe.

Uzmite barem sat vremena dnevno za vaš psihički odmor, zamolite nekoga iz obitelji ili rodbine da pričuva dijete dok ima grčeve barem jedan sat, tako da malo nadođete i reorganizirate se.