Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

5 artikala za djecu na koje ne treba trošiti novce

5 artikala za djecu na koje ne treba trošiti novce
matka_Wariatka

Mlade majke budite na oprezu, slatki butici sa potrepštinama za male bebe, te reklame koje vam doslovno nabijaju osjećaj krivnje da ne želite najbolje za svoje dijete ako ne kupite njihov proizvod, mogu biti prava napast.

Istina je da pola tih stvari nisu niti potrebne. U nastavku pročitajte na koje artikle ne trebate trošiti bogatstvo.

Zaštita za krevetić nije toliko nužni. Mala djeca se nemaju naviku puno vrtjeti po krevetu, te je to skroz nepotrebna investicija. Kod djece koja već mogu stajati i držati se za ogradicu krevetića su čak i opasne jer dijete diže noge i jednu nogu može stavi na zaštitnu ogradicu, a s drugom se lako prebaci iz krevetića.

Puno bodija je isto vrlo nepotrebno, nije vam potrebno dvije ladice bodija. Dijete brzo preraste bodi, stoga kada ih kupujete kupite samo 3-4 komada iste veličine.

Ako želite srezati izdatke možete izbaciti i velik broj podbradaka. Dva podbratka su dovoljna, a s druge strane dijete će se uprljati i ovako i onako. Stoga je podbradak zapravo kod novorođene djece vrlo nepotreban artikl.

Ležaljka može biti vrlo korisna kada dijete morate ostaviti na minut ili dva, no nemojte trošiti velike količine novca jer ih dijete brzo preraste, pa stoga i ležaljka pripada kategoriji stvari koje nisu nužne, a po prilično koštaju.

Markirana odjeća za djecu je skroz nepotrebna jer dijete preraste veličinu u svega mjesec do dva. Kod odabira odjeće jedino je važno da je izrađena od prirodnih materijala.