Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

18 načina da zabavite svoju bebu

18 načina da zabavite svoju bebu
Alena Ozerova

Vaša se beba dosađuje a vi nemate ideje kako da ju zabavite? Za početak, pokušajte s nekim od ovih 18 načina koje smo pripremili...

 1. Bebe su oduševljene licima - facama ljudi.
  Izrežite veliku sliku neke osobe iz novina ili tjednika i zalijepite na mjesto gdje ju vaša beba može lako vidjeti ali ne da je i uhvati. Iznenadit će vas kako će beba biti dugo usredotočena na tu osobu.

 2. Izmasirajte bebu.
  Skinite je do gola, polegnite na ručnik u toploj prostoriji, zatim namažite svoje dlanove uljem (naravno može i losion za bebe). Zatim pustite neku laganu opuštajuću glazbu i pričajte nježno dok joj lagano masirate ručice, nožice i poprsje kružnim pokretima.

 3. Gledanje TVa
  Postavite bebu pored TV. Ne strahujte se da to rade loše mamice! Upravo su Tellytubbies za to i snimljeni su da bi vi mogli kuhati ručak dok se bebe zabavljaju.

 4. Brćkanje u lavoru
  Ako je topao dan stavite veliki lavor s vodom i neka se beba sama ručicama igra po vodi. Dodajte i mjehuriće za puhanje za malo više zabave. Ali nikada ne ostavljajte bebu samu pored vode!

 5. Šuškanje
  Dajte bebi šuštavi papir da se njime igra (ali ne novine zbog otiska i boje), jer bebe vole šuštave zvukove, čak i toplinska dekica će dobro zvučati

 6. Igračke
  Spojite nekoliko različitih igračaka kao što su okrugla gumica za zubiće i zvečka u bebinu hodalicu. Budite sigurni da ste ih dobro učvrstili i da se beba može s njima igrati bez povreda.

 7. Igranje s hranom
  Stavite malo želea ili skuhanih špageta na pladanj bebine hranilice i neka se s time igra! Jedino zaštitite pod plastičnom prostirkom. Postavite joj i nešto žitnih pahuljica i neka beba provjerava svoje sposobnosti u skupljanju žitnih pahuljica svojim malim prstićima.

 8. Pjevajte joj pjesmicu
  Ljuljajte bebu u svom krilu i pjevušite joj neku skladnu brojalicu ili pjesmicu

 9. Balončići
  Svaka će beba biti oduševljena balončićima od sapunice! Svaki pokušaj da ih uhvati će jednostavno biti neuspješan ali zanimljiv. Posudu jednom možete kupiti (vrlo su jeftine) a svaki idući put ih jednostavno napunite sapunicom iz 'domaće radinosti'...

 10. Valjanje i puzanje po dekici
  Ako vaša beba još ne hoda malo ju gurnite na prostirku ali bez pelene!

 11. Promjena ambijenta
  Promijenite ambijent ili bebino okruženje. Igrajte se s njom u nekoj drugoj sobi ili se prošetajte u kolicima

 12. Šuškava 'igračka'
  Ispunite manju bočicu s rižom ali čvrsto zatvorite poklopac. Beba će jednostavno uživati u zvuku kada se boca protrese!

 13. Stvaranje glazbe
  Beba koja već sjedi uživat će u glazbi koju proizvode drvena žlica (kuhača) i tavica ili lonac!

 14. Izlet
  Lijepo mjesto za posjet s bebom je i botanički ili zoološki vrt

 15. Iznenadite ju
  Iznenadno pokažite vašoj bebi igračku ili predmet koji obožava. Neka ju ta igračka iznenadi i razveseli – nakon toga će se još više igrati s njom!

 16. Uživanje u prirodi
  Male bebe vole ležati ispod drveća i vole gledati lišće kako se miče i treperi

 17. Beba iz ogledala
  Posjedite bebu ispred ogledala na nekoliko trenutaka. Biti će iznenađena kad ugleda 'drugu' bebu!

 18. Razvijanje uz igru
  Bebe koje samostalno sjede vole i uživaju stavljati stvari u i van spremnika za igračke. Pokažite joj što će prvo uraditi s kockicama a kasnije ju pustite da sama to radi! I vi ćete uživati gledajući kako vaša beba sazrijeva i uči se!