Žaklina Vučković

Žaklina Vučković

Voditeljica je Centra za rehabilitaciju djece s disfunkcijama mokraćnog mjehura i crijeva u Poliklinici za dječje bolesti Helena.

Završila je dodiplomski studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i educirala se iz područja poremećaja hranjena, nutricionizma, te poremećaja mokrenja i defekcije na brojnim tečajevima edukacije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Posebno područje interesa su joj edukacija roditelja i djece na temu istih. Pohađala je edukaciju u Londonu 2019. godine pod nazivom “SOS approach to feeding” te tako stekla dodatna znanja iz poremećaja u hranjenju kod djece.

Pozvani je predavač na brojnim stručnim skupovima i dobitnica nagrade za rad „ Terapijsko-rehabilitacijski pristup u zbrinjavanju poremećaja defekacije u dječjoj dobi" na 13. Kongresu hrv. pedijatrijskog društva HUMS-a 2021. godine.

Članci autora

Izbirljivost u prehrani djeteta

Izbirljivost u prehrani djeteta

Izbirljivost se ponekad javlja samo kao kratkotrajna faza no problem nastaje ako ta „faza“ dugo traje i dijete izbacuje sve više namirnica. Tada postoji rizik za nastanak deficita osnovnih i/ili mikronutrijenata (vitamini i minerali) što zaista može utjecati na rast i razvoj djeteta.