Tatjana Lesar

Tatjana Lesar

dr.sc., dr.med. / spec. pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije

Diplomirala je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz pedijatrije završila je u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a potom je radila dvije godine u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

U Zavodu za dječju gastroenterologiju i prehranu, Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, radila je od 2009 do 2017. otkada je dio tima Poliklinike za dječje bolesti Helena.

Najviše se bavi poremećajima motiliteta (gastroezofagealni refluks, opstipacija), alergijama na hranu te poremećajima prehrane. Po dolasku u polikliniku osnovala je Ambulantu za poremećaje prehrane u kojoj se liječe djeca s ranim poremećajima hranjenja, s poremećajima u jedenju (anoreksija nervoza, bulimija nervoza, nespecifični poremećaji u jedenju) te pretila djeca.

Uz gastroenterološku problematiku u Poliklinici Helena provodi zbrinjavanje akutno bolesne djece te sistematske preglede.

Članica je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, Hrvatskog gastroenterološkog društva, European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (ESPGHAN) te European Society of Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN). Pozvani je predavač na brojnim stručnim, znanstvenim skupovima i tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Članci autora

Pretilost kod djece - vrste, uzroci, posljedice i prevencija

Pretilost kod djece - vrste, uzroci, posljedice i prevencija

Pretilost je kronična metabolička bolest pandemijskih razmjera koja se razvija kao posljedica neravnoteže između unosa i potrošnje energije, a kao posljedica toga pojačano se nakuplja masno tkivo.

Konjuktivitis - simptomi, uzroci i liječenje

Konjuktivitis - simptomi, uzroci i liječenje

Konjuktivitis je upala očne spojnice, membrane, koja pokriva bjeloočnicu i unutarnju površinu vjeđe. Vrlo je čest u djece, posebno u kolektivima.