Ljiljana Vukšić

Ljiljana Vukšić

prof.

Diplomirala je 1982. na Pedagoškoj akademiji u Splitu kao nastavnik predškolskog odgoja, a 2011. Diplomirala je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilišta u Mostaru, gdje je stekla naziv prof. predškolskog odgoja.

Od 1984. do 1998. radi kao odgojitelj i v.d. ravnatelja u Dječjem vrtiću Kolibri u Zagrebu. Godine 1998. imenovana je ravnateljicom DV Izvor u Zagrebu, gdje radi do 2013. godine, kada odlučuje osnovati vlastitu Ustanovu za predškolski odgoj, DV Mali Istraživač.

U bogatoj profesionalnoj karijeri članica je više stručnih odbora te je održala brojna predavanja i radionice na stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu, namijenjene odgajateljima, učiteljima, pedagozima i ravnateljima ustanova. Također, objavila je nekoliko radova u stručnim časopisima.

U zadnjih 19 godina pod njezinim ravnateljstvom u ustanovama za rani odgoj (DV Izvor, DV Mali istraživač) postignuti su značajni rezultati u praktičnom radu na području institucionalnog ranog odgoja i obrazovanja. Posebno se ponosi dvjema nagradama:

Nagrada Grada Zagreba 2006. godine gradskom DV Izvor, za posebna postignuća i doprinos razvoju ranog i predškolskog odgoja u Gradu Zagrebu.
Nagrada za ženu poduzetnicu 2016 godine u dijelu socijalnog poduzetništva koju dodjeljuje UDRUGA POSLOVNIH ŽENA KRUG u sklopu HGK.

Članci autora

Kako djetetu olakšati prilagodbu na vrtić?

Kako djetetu olakšati prilagodbu na vrtić?

Prvi dolazak u vrtić važan je događaj. Što sve možete očekivati u periodu prilagodbe djeteta na vrtić?

Emocionalna zrelost djeteta za polazak u vrtić

Emocionalna zrelost djeteta za polazak u vrtić

Emocionalna zrelost djeteta za polazak u vrtić problem je s kojim se roditelji susreću već u ranoj dobi djeteta. Na žalost, često se s tim moraju suočiti već u dobi od godinu dana starosti djeteta.