Borut Marn

Borut Marn

prim.dr.sc., dr.med. / spec. otorinolaringolog

Medicinski fakultet završio 1976. u Zagrebu, a specijalistički ispit iz otorinolaringologije i cervikofacijalne kirurgije položio 1982. godine na Klinici za otorinolaringologiju i cervikofacijalnu kirurgiju KBC "Sestre Milosrdnice". Nakon ispita radio kao voditelj Odjela za dijagnostiku i rehabilitaciju u Poliklinici SUVAG u Zagrebu. Magistirao 1992., primarijat 1993., doktorat 1998., subspecijalist audiologije od 2004.

Predavač u brojnim audiološko-rehabilitacijskim ustanovama u Europi i SAD-u. Od 1994. do 2017. radio na Klinici za dječje bolesti Zagreb kao voditelj Odjela za otorinolaringologiju, neurokirurgiju i oftalmologiju.

U Hrvatsku uveo ispitivanje evocirane otoakustičke emisije i frekvencijsku audiometriju slušnim evociranim potencijalima. God. 2002. osmislio i uveo probir na oštećenje sluha u sva rodilišta u Hrvatskoj, te započeo razvoj nacionalnog programa ranog otkrivanja oštećenja sluha. Iste godine osnovao Hrvatsku udrugu za ranu dijagnostiku oštećenja sluha.

Dobitnik Plakete Grada Zagreba 2004. godine za ukupan znanstveni doprinos u otkrivanju oštećenja sluha i iniciranje nacionalnog projekta ranog otkrivanja oštećenja sluha.

Posebno područje interesa je dječja otorinolaringologija.

Radi kao konziljarni specijalist iz otorinolaringologije i audiologije u Poliklinici za dječje bolesti "Dr Sabol" u Zagrebu.

Članci autora

Grlobolja u djece

Grlobolja u djece

Grlobolje su jedna od najčešćih bolesti u djece, osobito u dobi od 5 do 15 godina.

Upala uha kod djece

Upala uha kod djece

Valja razlikovati upale vanjskog uha – uške i zvukovoda i upale srednjeg uha, o čemu će ovdje biti govora.