Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

37. tjedan trudnoće

37. tjedan trudnoće
Sebastian Kaulitzki / Shutterstock

Vaša beba i dalje prvenstveno stvara masno tkivo s kojim povećava svoju težinu - sada je teška između 2750 i 2950 grama.

Danas imamo dvije sretne i lijepe riječi za vas: puni termin! Od sada, kad god beba odluči izaći van, samo će napredovati i napredovati. Beba se sada spustila glavom u zdjelicu pa vam daje onaj dodatni prostor za pluća, međutim to neće dugo trajati, budući da će svojim daljnjim rastom, nogicama ipak ponovno doseći vaša pluća. Ali, još je stvarno malo do kraja - izdržite!

Vaša beba i dalje prvenstveno stvara masno tkivo s kojim povećava svoju težinu - sada je teška između 2750 i 2950 grama. Također, užurbano radi na stvaranju svoje prve kakice (tzv. mekonij) kako bi imala što pokazati u svojoj prvoj peleni. Beba i dalje uvježbava neke svoje vještine (treptanje, sisanje, udisanje, izdisanje, stezanje, ...) kako bi vam i to mogla prezentirati prvih dana vašeg druženja u vanjskom svijetu.