Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Značajke i dodatni elementi autosjedalica za ugodno iskustvo putovanja s vašim djetetom

Značajke i dodatni elementi autosjedalica za ugodno iskustvo putovanja s vašim djetetom

Na što obratiti pažnju kod odabira idealne autosjedalice za vaše dijete? Ostanite s nama i provjerite koje su karakteristike kvalitetne autosjedalice.

Kada je riječ o putovanju s vašim djetetom najvažnija vam je njihova sigurnost i udobnost. Jedna bitna stavka na koju trebate obratiti pažnju, a koja se tiče upravo sigurnosti na putovanju odnosi se na odabir odgovarajuće autosjedalice. Osim što pruža optimalnu zaštitu, moderna dječja autosjedalica dizajnirana je s brojnim značajkama i dodatnim elementima koji razinu udobnosti podižu na višu razinu.

Sigurnosni pojas ili ISOFIX?

Dječje autosjedalice mogu biti opremljene ili sigurnosnim pojasom ili ISOFIX sustavom. I jedan i drugi način pričvršćivanja autosjedalice za sjedalo od automobila je siguran ako je ona ispravno postavljena. Međutim, općenito govoreći ISOFIX sustav osigurava puno lakšu, bržu i jednostavniju montažu.

Nastavak za noge

Većina autosjedalica nema nikakav nastavak za noge. Ipak, na tržištu se mogu pronaći i ovakvi modeli. Provjerite nalazi li se u kompletu autosjedalice koju planirate kupiti ovakav nastavak koji uvelike pridonosi udobnosti djeteta tijekom vožnje.

 

 

Naslon za glavu

Jako je važno da odabrana dječja autosjedalica ima naslon za glavu. Obično je riječ o naslonu podesivom u nekoliko točaka kako biste mogli pronaći onaj položaj koji u potpunosti podupire djetetovu glavu i vrat.

Ergonomski dizajn

Dječje autosjedalice uglavnom su ergonomski oblikovane, s obzirom na osjetljivu građu djeteta. Oblik sjedala, materijal i ugodna podstava pružaju izvrsnu potporu cijelom tijelu, a amortizacija ublažava udarce i nelagodu tijekom dugih putovanja. Dodatni elementi koji ukazuju na ergonomski dizajn su ranije spomenuti podesivi naslon za glavu, podesivi položaj sigurnosnih pojaseva te mogućnost podešavanja nagiba autosjedalice.

Držači za bočicu i džepovi za pohranu

Ne bi bilo loše kad bi vaša nova autosjedalica imala držač za bočicu, zar ne? Na taj se način tijekom vožnje nećete morati svako malo okretati prema djetetu i davati mu bočicu sa sokom. Ovako je on sam može staviti u namjenski držač, bez nereda, bez prolijevanja. Također su korisni i džepovi za pohranu igračaka ili slatkiša.