Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Radionice u igraonici Plavi svijet

Početak je nove školske i vrtićke godine, a uz ostale nove početke, situacije, a nerijetko i stresove koje roditelji proživljavaju, pojavljuju se i nove dječje potrebe, a to je odabir aktivnosti u slobodno vrijeme.

Sportovi, jezične i glazbene škole, kreativno izražavanje, mentalni treninzi - izbor se ne može nabrojati ni na prste obje ruke! Kako u potpunosti zadovoljiti dječje potrebe i interese, a s druge strane kvalitetno i bezbrižno ispuniti slobodno vrijeme?

Već smo spominjali igraonicu Plavi svijet u kontekstu inovativnih dječjih rođendana, kao i drugačijeg pristupa dječjoj igri. Osim novog iskustva proslave dječjih rođendana, Plavi svijet u svojoj ponudi nudi i inovativne edukativne tematske radionice, a sve uz igru s Imagination Playground™ blokovima koji potiču nestrukturiranu igru.

Moja prva matematika, Slovo po slovo, Mali znanstvenik i Kreativka programi su radionica koji se temelje na povezivanju naučenih znanja i vještina s njihovom primjenom u svakodnevnom životu. Cilj je djeci omogućiti lakše usvajanje novih sadržaja i razumijevanje onoga što uče te im dati bolju pripremu za stvarni život. Programi su usmjereni na upoznavanje djece s osnovama STEM-a, kreativnog razmišljanja i izražavanja te prepoznavanja i rješavanja problema.

Moja prva matematika: Matematika se često percipira kao apstraktna što kod nekih učenika stvara prepreku da je uspješno savladaju i razumiju te da uvide njezinu važnost. Matematika se upoznaje kroz igru, na zanimljiv način blizak djeci i njihovim budućim stvarnim životnim potrebama. Upoznavanje na jednostavan način djeci približuje brojeve igrom u prostoru, prebacivanjem i manipulacijom blokovima, lopticama, valjcima i sl.

Slovo po slovo: Program potiče suradnju i komunikaciju između djece, što upoznavanje novih pojmova čini zanimljivijim, a kod djece razvija komunikacijske i društvene vještine. Korištenje blokova u sklopu različitih aktivnosti oplemenjuje proces učenja i poučavanja. Tako se kod djece u ranoj dobi nastoji razviti pozitivan stav prema čitanju i pisanju. Svojom kreativnošću, djeca ostvaruju osjećaj postignuća, a time i osobno zadovoljstvo.

Mali  znanstvenik: Današnja dječja igra je sve više vezana uz gotove proizvode – igračke koje ne potiču kreativnost i stvaralaštvo jer im nude gotova rješenja.  Zbog toga Plavi svijet  uvodi metode igre koja razvija kreativnost djeteta, a samim time i potiče njegov cjelokupan razvoj. Djeca dolaze u situaciju da samostalnim istraživanjem, poput malih znanstvenika, dolaze do novih spoznaja, a proces rješavanja problema i učenja nastaje aktivnim razmišljanjem, a ne samo primanjem informacija.

Kreativka: Radionica potiče razmišljanje i pripremu za kreativan rad i rješavanje problema s kojima će se djeca susretati u budućnosti. Djeci omogućuje bolje razumijevanje i povezivanje naučenih sadržaja na inovativan i kreativan način. Kroz istraživanje i suradnju djeca usvajaju nove spoznaje i razvijanju vještine aktivnim uključivanjem u proces učenja kroz igru, što će im biti priprema za buduće obrazovanje.

Naposljetku, svjesni smo problematike prijevremenog učenja čitanja, pisanja, brojeva i računanja, odnosno svega toga prije polaska u školu. Klince u ovo vrijeme ubrzanog života i preranog odrastanja nerijetko požuruje kako ne bi zaostajali u ovom naprednom svijetu. Već su prerano pretrpani informacijama i zahtjevima za koje oni još možda nisu spremni. Ono što je bitno naglasiti jest da ekipa Plavog svijeta nipošto nije pobornik toga. Oni prate individualni tempo i interese svakog djeteta i zato baš uvijek na svojim radionicama u fokus stavljaju najvažniji aspekt i aktivnost djetinjstva – a to je igra. Kako biste se zaista uvjerili u to, Plavi svijet svim čitateljima Mamine maze do kraja 2021. godine poklanja 10% popusta na bilo koji program radionice!