Pridruži nam se

Personaliziraj si portal prema svojim interesima i druži se s ostalim članovima portala MaminaMaza. Odaberi jednu od ponuđenih mogućnosti i registriraj se besplatno!


Već imaš račun?
Prijavi se

Pomozite djeci da dodatno razviju svoja znanja i vještine

BrainArt CENTAR nastao je kao spoj dugogodišnjeg iskustva, stručnog znanja u radu s predškolskom djecom i mladosti pune entuzijazma, te želje za osobnim razvojem za pomoć i dobrobit djece.

Želja nam je da budemo dio pozitivnih promjena u društvu. Stručan pristup prepoznavanju i razvoju dječjih potencijala omogućuje im da se neometano razvijaju, iskoriste svoj talent i što duže ostanu bezbrižni. Zato nam je važno biti ovdje i sada za njih. Ulagati u njih, usmjeravati ih ka pozitivnim vrijednostima, jačati ih u svim segmentima.

BrainArt CENTAR kroz  brainobrain edukaciju, likovne radionice i edukativno,kreativne i zabavne rođendane  otvoren je za djecu od 4–14 godina. Svojom vedrinom, podrškom i stručnim znanjima pomažemo djeci u razvoju njihovih znanja i vještina, jačanju kompetencija s ciljem cjelovitog razvoja i pripreme za cjeloživotno učenje.

Ovdje smo ne samo radi djece već kao pomoć u odgovornom roditeljstvu, savjetima i podrškom. Svojim djelovanjem BrainArt CENTAR omogućuje roditeljima da bezbrižno odvoje vrijeme za svoje potrebe – vježbanje, kupovinu, druženje i sl. Za to vrijeme mogu biti opušteni jer su im djeca u sigurnim, odgovornim rukama stručnog tima BrainArt CENTRA i vrijeme provode na kvalitetan i zabavan način u društvu svojih vršnjaka učeći kroz zabavne i edukativne radionice razne nove korisne vještine.

Brainobrain edukacija

Inovativni dvojezični međunarodni program namijenjen djeci od 4 do 14 godina, koji se temelji na posebnim metodama i tehnikama u svrhu aktivacije cijelog kapaciteta mozga, a time razvoja kognitivnih sposobnosti i socio-emocionalne inteligencije. Brainobrain program je metoda učenja koja je osnovana 2013. godine od kada se počela širiti i provoditi u cijelom svijetu.

Brainobrain je prepoznat i priznat od strane nadležnog Ministarstva znanosti i sporta Republike Hrvatske koje je donijelo i izdalo rješenje s pozitivnim stručnim mišljenjem o metodi.

Program se temelji na pozitivnim ljudskim vrijednostima i moralnim načelima čime utječemo na kvalitetu osobnog razvoja. Brainobrain program osnažuje djecu kako bi se razvila u samosvjesne, odgovorne ljude otvorenog uma za nove ideje i znanja, lidere (vođe) svoga života. Koji će pozitivnim razmišljanjem, kreativnim slobodnim izražavanjem, poštovanjem i uvažavanjem različitosti i tuđih kvaliteta i vrijednosti, svojim djelovanjem biti uzor drugima i tako biti nosioci pozitivnih promjena u društvu.

Uspješnost Brainobrain programa temelji se na sinergiji alata i tehnika čime uspješno potičemo i razvijamo dijete na cjelokupnoj razini:
Abakus - drevno azijsko računalo
NLP – Neuro Lingvističko Programiranje
Neurobika - vježbe i igre za razvoj mozga
VAK stilovi - učenje pomoću vizualnog, auditivnog i kinestetičkog kanala

Dobrobiti programa

  • Poticanje matematičkih sposobnosti, lakše i brže snalaženje u matematici
  • Povećanje brzine obrade informacija
  • Fokus
  • VAK (Vizualno Auditivno Kinestetičko) - metoda učenja kroz Abakus
  • Jačanje koncentracije i pažnje
  • Razvoj aktivnog slušanja
  • Povećanje memorije, vizualizacije i mašte
  • Razvoj brzog čitanja te obavljanje više radnji odjednom
  • Socijalne vještine (komunikacija, timski rad, samo prezentacija, samopouzdanje, razumijevanje tuđih potreba i vrijednosti, itd

 

Likovne radionice

U BrainArt CENTRU kroz likovni program Mali umjetnici, djeca uče osnovne tehnike likovnog izražavanja.
Koristeći sve likovne materijale imaju mogućnost stvaranja svojih kreativnih kombinacija kroz eksperimentiranje s raznim likovnim tehnikama u jednom od projekata likovnog programa BrainArt CENTRA.

Naš svijet pun je boja, nijansi, šara, linija, oblika, različitih dimenzija. U njemu smo sretni i opušteni. Svatko tko nam se pridruži svojom maštom pomaže da naš svijet malih umjetnika bude još ljepši i posebniji. Kroz likovnost dijete ima mogućnost izraziti svoja iskustva, doživljaje, znanja, ideje.

Stvaralački će se izraziti kada im omogućimo da budu ono što jesu, kada mogu gledati i vidjeti  na svoj način, kada imaju pravo na individualno izražavanje i stvaranje. Bavljenje umjetnošću i kreativnim stvaralaštvom od rane dobi omogućuje djeci da kroz razvoj mašte, intuicije, nadahnuća razviju profinjene karakterne osobine s osjećajem za lijepo i estetiku.

BrainArt CENTAR omogućuju djeci da kroz likovne radionice:

otkrivaju i jačaju svoje pozitivne osobine
istražuju sebe i svijet oko sebe
jačaju imaginaciju i kreativno mišljenje
jačaju koncentraciju, samopouzdanje, samostalnost
razvijaju osjećaj za prostor, ravnotežu, sklad likovnih elemenata
razvoj okulomotornih sposobnosti
stječu nova prijateljstva
oslobađaju se napetosti i blokada
postižu socio - psihofizičku ravnotežu koja omogućuje kvalitetniji život

 

Edukativno, kreativni i zabavni rođendani

BrainArt CENTAR najbolji je izbor za zabavu kroz koju će emocionalne boje dugo ostati utisnute u srcu djeteta i time rođendani ostati u nezaboravnom sjećanju.
Proslava rođendana u BrainArt CENTRU je igra kroz koju dijete uči, razvija se i otkriva sebe i svijet. Stručno osmišljenim i vođenim edukativnim igrama, rekvizitima i sadržajima djeca razvijaju vještine na svim razinama (motoričke, emocionalne, kognitivne, socijalne i govorne) te jačaju samopouzdanje.

Organiziramo kreativne, edukativne, glazbene rođendane. Proslava se odvija u cijelom prostoru BrainArt CENTRA tako da djeca „putuju“ prostorom, kroz maštovitu i tematsku igru, pronalaze edukativne i zabavne zadatke koje trebaju timski riješiti ili izvršiti. Svaki riješeni zadatak dio je čarobne riječi koja vodi dijete do cilja. „Putujući“ kroz splet nezaboravnih, veselih i zabavnih igara djeca su poticana stručnim vodstvom.

Gitarom i edukativnim, ritmičkim, melodioznim pjesmicama kroz šalu ulazimo u svijet zvukova i glazbe. Povezujemo melodiju i ritmički pokret kojim se potiče razvoj lijeve i desne polutke mozga kod djece. Preko riječi melodioznih pjesama djeca upoznaju i usvajaju pozitivne ljudske vrijednosti. Imaju priliku  pokazati svoje glazbene vještine pjevajući s mikrofonom uz ozvučenje i pratnju gitare kao i razvijati svoje plesne vještine – vođenim ritmičkim pokretima uz odabrani disco mix ili ples u slobodnom stilu.

Potičemo kreativnost kroz likovno stvaralaštvo povezujući rad s različitim materijalima, likovnim tehnikama i poticajnom umirujućom instrumentalnom glazbom što nas vodi u unutarnji svijet stvaralačkih mogućnosti.
Organiziramo i kombiniramo zabavne i timske igre brzine, spretnosti, koordinacije, kombiniranja, „mozganja“ i stvaralaštva.

www.brainart-centar.com
youtube.com/channel/UCI1ZAp6JWIA2bL4kGMJty9g
instagram.com/brainobrain_laniste/?hl=hr